Bon Iver åbner op for ny plade

Jeg kan tydeligt huske første gang jeg lyttede til Wisconsin-bosatte Justin Vernons lyse og intense stemme. Det var en søndag aften, det var vinter og navnet Bon Iver var på daværende tidspunkt ikke en del af mit ordforråd. Nummeret hedder Re: Stacks, og jeg kan huske følelsen af at samtlige hår på min krop rejste sig og jeg fik kuldegysninger helt ind til benene. Efterfølgende bed denne mand sig for alvor fast og med sin med sin helt unikke opløftende melankoli og nærvær, blev Bon Ivers For Emma, Forever Ago – fra 2007 – lynhurtigt til min uovervindelige yndlingsplade. Den der perfekte plade, man aldrig nogensinde kan se nogen andre plader vippe af titlen, som værende ens absolutte yndlings. Det forhold til lige netop denne plade, er til dags dato bibeholdt, og jeg synes virkelig at alt Justin Vernon rører ved (på nær en Kanye West-upser), ganske enkelt er ubesværede genistreger.

I går fik jeg så tilsendt en mail med et nyt Bon Iver nummer, og I kan nok forestille jer følelsen, første gang jeg trykkede på play. Så sidder man der, helt utålmodig i de to-tre minutter det maksimum tager at downloade et sådanne nummer, for derefter at sidde dybt koncentreret og helt euforisk og lytte. Nummeret igennem laver jeg ikke andet end blot at lytte, og sippe til min halvkolde kaffe. Og for fanden altså, hvor har han den altså stadig, den gode Justin Vernon.

Singlen Calgary er første udspil fra Bon Ivers selvbetitlede opfølger til For Emma, Forever Ago, der udkommer 20. juni i år. Sangen indledes af længselsfulde toner fra et – i Bon Iver sammenhæng – rimeligt ensomt orgel. Den akkompagneres på bedste og helt klassiske vis af Justin Vernons falset, der, fuldstændig som første gang jeg lyttede til den, kravler ind under huden på mig. Langsomt og tålmodigt bygger sangen op til omkvædet, hvor vokal tilføjes pulserende trommer og akkorder fra en forvrænget guitar. Det her, det bliver lyden af min sommer og det føles som fire minutter og ti sekunder i musikhimlen for mit vedkommende. Det er så stærkt anbefalelsesværdigt, at det føles som om mine ord aldrig nogensinde vil kunne råde bod på, hvor godt et nummer dette her er. Det eneste jeg vil råde jer til, er at trykke download og spille det nummer helt vildt højt, og så er jeg ret sikker på at resten kommer helt af sig selv.

Bon Iver Calgary
[audio:http://www.regnsky.dk/wp/wp-content/uploads/2011/05/08-Calgary.mp3|titles=08 Calgary]

Del og kommentér

    Warning: Use of undefined constant regnsky_comment - assumed 'regnsky_comment' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /customers/b/c/0/regnsky.dk/httpd.www/wp/wp-content/themes/regnsky_/comments.php on line 45
  1. Kristian says:

    Jeg har et lidt underlig forhold til “For Emma, Forever Ago”, fordi jeg egentlig synes hans Myspace Transmissions:
    http://www.myspace.com/boniver/blog/431845129
    er bedre, muligvis grundet deres yderlige lag af minimalisme.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Har du også lyst til at sige noget?