Willenhall

Var du – ligesom jeg – en af dem, der virkelig blev skuffet ved at høre den seneste Warp-distribuerede fuldspiller fra amerikanske Bibio? Jeg husker tydeligt den første gang, jeg gav Mind Bokeh-pladen en chance. Den moderate skuffelse over konfrontationen med de første seks numre, som ikke satte mit pis for alvor i kog og heller ikke ville have det, havde det været det overordnede billede, Mind Bokeh præsenterede. Desværre har Warp-bagmændende af uransagelige årsager givet grønt lys til, at den syvende skæring Take Off Your Shirt kunne gøre sig gældende på udgivelsen, der i fair overensstemmelse med resten af pladen præsenterer en af de hidtil største musikalske skuffelser i 2011.

Men det skal heldigvis ikke handle om Bibios seneste plade, for her på Regnsky omtaler vi som bekendt kun den gode musik. Men på Records Store Day, der i år faldt den 16. april, udsendte Bibio sammen med vennen og ligeså Warp-affillierede Clark en to-siddet single, som rummer et track fra dem hver især, henholdsvis Willenhall og Basterville Grinch. Og blot 12 dage efter Mind Bokeh-fadæsen har den gode amerikaner Bibio sagt farveller til folktronica og røvballerocken fra numre som Take Off Your Shirt, og gået til værks med en gloomy, mere hård produktionstilgang, som frontalt syrer og søger ind og ud af øregangen . Man kan nærmest dufte den tunge, osende dub, der sammensmedet med de good ol’ Yeah / Ooh-vokalsamples er en mere end accepteret undskyldning for hvad vi måtte tage til takke med, et par uger tidligere – husk også at tjekke Clarks b-side ud!

BibioWillenhall
[audio:https://www.regnsky.dk/wp/wp-content/uploads/2011/04/01-Willenhall-1.mp3]

Del og kommentér

  Warning: Use of undefined constant regnsky_comment - assumed 'regnsky_comment' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /customers/b/c/0/regnsky.dk/httpd.www/wp/wp-content/themes/regnsky_/comments.php on line 45
 1. philip says:

  For mig var Mind Bokeh alletiders.. ikke alle numre var lige gode, men der findes bestemt perler i blandt hvor bibios genkendelige lyd træder stærkt frem!

  Pladen kan jo sagtens falde i manges smag, bare fordi den ikke lige tilfredsstiller regnsky’s teen-øre… :P

 2. Jakob says:

  Jeg var nu også meget tilfreds med mind bokeh. ‘Excuses’ har kørt en del på højtalerne herhjemme – er vild med den glitchede lyd, han kører, selvom det måske ikke ligefrem egner sig så godt til dansegulvet.
  Willenhall er også et ganske glimrende nummer. :)

 3. Jeg var bare selv ikke på nogen som helst måde tilfreds med hvad jeg hørte. Ambivalence Avenue var et rent eventyr af lyd og varierende temaer og fortællinger, Mind Bokeh er – for at sige det på en pæn måde – intet andet end et skridt tilbage. Excuses er et fucking fedt track, et super godt åbningsnummer, Pretencious er, tja, udemærket, og på Anything (but, red.) New begynder de første advarselslamper at blinke.
  Indrømmet: Det er primært Take Off Your Shirt der har ødelagt det hele for mig, men et hold er aldrig bedre end sin svageste spiller – eller hvad man siger – og sådan er det nu engang for LP’er, synes jeg.

  Jeg er så glad for at høre, at Mind Bokeh ikke har været et spild af tid, siden I glæder jer ved den, for jeg følte da også et personligt bånd til Bibios produktioner siden jeg mente Ambivalence Avenue var det bedste fra 2009. Trods alt.

 4. Og hey! Teenører? :-<

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Har du også lyst til at sige noget?