Tin Man – Acid Test 001

Johannes Auvinen, bedst kendt som den amerikanske Tin Man, er en superalsidig elektronisk producer. Han har tidligere fulgt en techno-udgivelse for pladeselskabet Cheap op ved at producere noget, der ligger i feltet mellem synthpop og indie på White Denim. Denne korte fortælling om hans musikalske repertoire er ret slående for en mand, der har flyttet adresse fra Los Angeles til Wien og som førnævnt flyttet lyd fra techno til acid house, over til pop og tilbage igen til techno, uden de større skrupler.

Sidste måned udgav han ep’en Acid Test 001 på det respekterede pladeselskab Absurd Recordings, en ny række af udgivelser som Absurd har indført fra begyndelsen af 2011, med Tin Man som producer til den første i Acid Test-rækken. På ep’en finder man to original-tracks samt et remix af åbningsnummeret Nonneo, leveret af den erfarne italiener og mnml ssgs-bannerfører Donato Dozzy.

Hvor remixet på nogle punkter (læs: i overhængende grad) skuffer, ved at tage alt for meget udgangspunkt i originalen, er netop originalen højdepunktet på ep’en. Her finder man et romantisk, nærmest drømmende acid vibe, der langsomt tiltager, mens lag-på-lag produktioner følger den skrøbelige, melankolske acid-arpeggio, som er nummerets helt store trumf. Det er så stor en gevinst – og lettere lyttervenligt, velsagtens – at det er et udgangspunkt, som strækker sig helt over på pladens anden skæring, nummeret Accumulated Acid. Når først Nonneo runder af, mærker man en postapokalyptisk fortælling på Accumulated Acid, i et voldsomt nedsat tempo, men som stadig bærer dele af den voldsomt fængende melodi fra Nonneo.

Acid Test 001 er en flot og fortællerstærk ep, og hvis potentialet på fremtidens Acid Test-tryk på Absurd kan indfries, er der hér en sand guldgrube af perler, samtlige fans af elektronisk musik bør holde sig opdateret med og grave ned i.

Tin Man – Nonneo
[audio:https://www.regnsky.dk/wp/wp-content/uploads/2011/03/01-Nonneo-1.mp3]

Tin Man – Accumulated Acid
[audio:https://www.regnsky.dk/wp/wp-content/uploads/2011/03/02-Accumulated-Acid.mp3]

Del og kommentér

Ingen kommentarer endnu.
Vil du være den første?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *