Paxton Fettel fejrer ny ep

Siden Regnsky første gang omtalte danske Paxton Fettel, er det væltet ind med efterspørgelser på mere fra den talentfulde houseproducer. Og det kommer nu. Hvor anledningen sidste gang var første liveoptræden i kølvandet på ep’en From the Surface and Upwards er det denne gang en regulær releasefest – på Dunkel denne fredag d. 18 marts.

Det anerkendte britiske label Greta Cottage Workshop lægger navn til ep’en Skyflares, der udkommer på fredag, 18. marts. Med denne ep viser Paxton Fettel en ny side af sin kunnen. Han præsenterer et langt simplere lydbillede, hvor den mængde instrumenter, der møder lytteren på samme tid simpelthen er mindre. Til gengæld afløser instrumenterne hinanden i en form for “episoder” – eksempelvis på “Emlay”, der overrasker lytteren med sin hårde, metalliske synthbas og slæbende, næsten drum’n’bass inspirerede rytme, før blide blæsere introducerer nummerets hovedmelodi. Det er repeterende og konstant afvekslende. De velkendte gentagelser skaber ro og den tibagelænede stemning sættes aldrig over styr mens de små bitte ændringer får plads.
Mere upbeat og melodiøse er ep’ens to andre numre, “Mute Euphoria” og det legende “Skyflares”. Blæserne går igen på førstnævnte, men erstattes af et vokalsample som det mest fortællende og spektakulære drive på titelnummeret.

Som et særligt treat har Regnsky fået lov til at dele et af de Paxton Fettel-numre, som endnu ikke er udgivet. “The Wastes” præsenterer – igen! – en side af projektet, som man næppe havde set komme ud fra de foregående udgivelser – tempoet er højere, og house-nummeret søger konstant mod et drillende peak. Virkemidlerne intensiveres effektivt, pilles ned og starter forfra, om det så er klaver eller det samplede kor. Et sjældent dansabelt nummer fra den produktive musiker.

Paxton Fettel fejrer ep’en (der også udkommer på vinyl) med et liveset denne fredag på Dunkel, hvor han flankeres af ingen ringere end canadiske-via-Berlin Guillaume & The Cotou Dumonts samt Lawaetz og aftenens værter Ung Flugt. Guillaume spiller live og solo – trods navnet indikerer noget andet. Guillaume har de seneste fem år været garant for en funky house med masser af percussions og drive.

Paxton FettelThe Wastes
[audio:http://www.regnsky.dk/wp/wp-content/uploads/2011/03/The-Wastes-1.mp3]

Paxton Fettel – Mute Euphoria
[audio:http://www.regnsky.dk/wp/wp-content/uploads/2011/03/Mute-Eurphoria-1.mp3]

Paxton Fettel har adskillige andre ep’er og remixes på vej den næste måneds tid. Hold dig opdateret på Soundcloud.

Guillaume & The Coutu Dumonts (live)
+ Paxton Fettel (live)
+ Lawaetz og Ung Flugt
Dunkel, København
18. marts 23-07

Event på Facebook

Del og kommentér

  Warning: Use of undefined constant regnsky_comment - assumed 'regnsky_comment' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /customers/b/c/0/regnsky.dk/httpd.www/wp/wp-content/themes/regnsky_/comments.php on line 45
 1. Nanna says:

  Ser forventningsfuldt fredag i møde!

 2. Som en lille extra godte kan jeg lige smide link et remix, lavet til Dyan K fra Costa Rica.

  http://soundcloud.com/sbunderground/dyan-k-conqueror-paxton-fettel

  Godt med Funk, Ses på fredag.
  Tak for de pæne ord regnsky!

 3. Rasmus says:

  Jeg er ret pjattet med det her

 4. wonky carton says:

  big like.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Har du også lyst til at sige noget?