Tevo Howard – Without Me (feat. Tracey Thorn)

Man snakker over hele verden om de amerikanske byer Detroit og Chicago som dem, der iscenesatte housemusikken og satte den på verdenskortet – mange af dem, inklusivt undertegnede, uden at have andet end læst og hørt om scenen over there. Nu spekuleres der i, at house-pladeselskabet Rebirth prøver at trække især Chicago endnu mere end over det europæiske kontinent og isærdeleshed England. Fra 2008 finder man på Rebirth ep’en Without Me fra en af Chicagos uslebne diamanter, Tevo Howard, der nu har fået tilført nyt blod i form af et vokalarbejde fra den engelske popsanger Tracey Thorn, kendt fra duoen Everything But The Girl.

Ikke nok med at Tevo Howard har været i stand til at sætte et samarbejde op mellem ham og Tracey Thorn, en af Englands i øvrigt største musikalske stjerner, så eksisterer det halvandet år gamle nummer nu også i en radio edit, og ligesom Resident Advisor selv påpeger det i deres anmeldelse af dette genoptryk, er det interessant at tænke på, om denne forkortede version går rent ind i familien Englands FM-radioer – eller har hensigten til det. Meget kan man sige om Tracey Thorns vokal – smuk som den er – men alene dette nye lag på et nummer, med over to års levetid på, virker som førstehåndsindtryk ikke til at legitimere et genoptryk. Det skulle dog lige være for Marcus Worgull og Dixons dubmix af selv samme nummer, der for i øvrigt er udemærket.

Men alle konspirationer og spændende/mindre spændende ideer til side, så har Without Me alle dage været et fint nummer. At afspore fra Rebirths pressemeddelelse var Without Me et Panorama Bar-hit da nummeret udkom første gang, hvilket klart kan undes med sine lange, fængende kompositioner og opbygninger. At Tracey Thorns vokalarbejde gør sig godt på housemusik kan ikke længere komme som den store overraskelse, dette kunne man senest høre sidste år, da Andre Lodemann lavede et gennemført remix af hendes Why Does The Wind?, som for mig var et af de stærkeste musikalske minder sidste sommer.

Tracey Thorn tilfører med sin vokal mange af de følelser og temaer som Tevo Howard på nogle måder forbigår med sine lidet monotone, stædige housekompositioner på Without Me, og alt taget i betragtning er det flotte forbedringer, jeg personligt i sidste ende ser som udmærkede forklaringer på at genudgive et over to år gammelt nummer. Hvis I er enige vil jeg stærkt anbefale at købe nummeret (eller radioversionen) samt Marcus Worgulls remix via Beatport. Vær i øvrigt klar på en ny Tevo Howard EP senere i januar, som udkommer på Buzzin’ Fly, drevet af Thorns ægtemand Ben Watt. Small world!

Tevo HowardWithout Me (feat. Tracey Thorn)
[audio:http://www.regnsky.dk/wp/wp-content/uploads/2011/01/01-Without-Me-feat.-Tracey-Thorn.mp3]

Del og kommentér

Ingen kommentarer endnu.
Vil du være den første?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *