Smith Westerns – Dye It Blonde

Tag med på tur. En weekend i maj pakker vi bilen og tager derhen, hvor solen helt sikkert skinner og græsset er langt grønnere.
Jeg håber en af vennerne har taget en guitar med. Så man kan klimpre på den og synge “Wonderwall”, mens vi lader være med at tænkte på, hvor irriterende et nummer det i virkeligheden er. For melodien er jo egentlig ret god, på den straight-forward måde.

Well, et af mine yndlings skramlede popnumre udgivet i 2009 var Smith Westerns‘ “Be My Girl”. Det elskede jeg på grund af dets sløve, bluesinspirerede og fuldstændigt håbløst lo-fi indspilning, som i imponerende grad fik sat sin melodi fast i mit hovede.

På bandets dagsaktuelle anden udgivelse, Dye It Blonde, er melodierne trukket nogenlunde lige så skarpt op som hos de popkoryfæer deres inspiration hentes fra. Det er førnævnte Oasis og Beatles, som har jaget den skramlede lyd på flugt og erstattet den med en knivskarp produktion, som strammer klædeligt op på den til tider lidt for tilbagelænede attitude fra de tidligere udspil. Smith Westerns tager de ældre traditioner op med stor nænsomhed, og bruger dem fuldstændig overlegent til at give sine ungdommelige og til tider lidt naive melodi- og vokalharmonier nostalgiens tyngde. Men der, hvor kvartetten for alvor rykker fra mange af sine beslægtede amerikanske kollegaer er i melodierne. Smith Westerns har ganske rigtigt fået poleret et godt lag af larmen af, men krøllerne har været holdbare nok til at bestå. Rytmer og tempo formår nemlig at tage de sving, som musikalsk rykker bandet fra et let fumlende indieband til et ekstraordinært overbevisende tilbud på det proppede marked.

Smith Westerns handler om at efterlade gråvejr og biologibøger i en kasse og tage guitaren og vennerne op af den anden. Om overhovedet ikke at tænke på andre kasser end dem, man lever fra lige nu og har det fremragende med. Og det er en pokkers veludført og lokkende på Dye It Blonde.

Smith Westerns – Dye It Blonde, Fat Possum, 18. januar.

Smith WesternsWeekend
[audio:http://www.regnsky.dk/wp/wp-content/uploads/2011/01/01-Weekend.mp3]

Smith WesternsImagine Pt. 3
[audio:http://www.regnsky.dk/wp/wp-content/uploads/2011/01/03-Imagine-Pt.-3.mp3]

Del og kommentér

    Warning: Use of undefined constant regnsky_comment - assumed 'regnsky_comment' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /customers/b/c/0/regnsky.dk/httpd.www/wp/wp-content/themes/regnsky_/comments.php on line 45
  1. Calle says:

    Og så er den p4k approved, 8.4 og BNM.

  2. alexander says:

    jeg har virkelig taget det her album til mig. Det er så dejligt lige til, og så er den vel ikke længere end det er ungdommeligt og ærligt, hvor gay det end lyder. Især all die young og dance away kører på repeat for mig.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Har du også lyst til at sige noget?