Nicolas Jaar udsender fuldspiller

Jeg ved virkelig ikke, hvad der er med ham Nicolas Jaar, og hvordan han har fået sit enorme talent som producer, eller hvorfra hans indiskutabelt originale ideer opstammer. Men når han går ind til et remix, hvad enten det er for Ellen Allien, DJ T eller Kasper Bjørke, så formår han at skabe noget helt uventet. Senest har hans evner været til frit skue på hans remix af Into The Night fra den canadiske disco/house-duo Azari & III, hvor Jaar, symptomatisk for remixkulturen i det 21. århundrede, har draget nytte af meget få elementer fra originalen. Men hvor en del remixes skal ses som en videreførsel eller en hyldest til den oprindelige skæring, har Nicolas Jaar gang på gang – som en anden modreaktion – gået helt nye og oftest chillede veje, med originale resultater til følge.

Ved siden af Nicolas Jaars produktivitet passer han også studierne på Rhode Island, for ikke at nævne pladeselskabet Clown & Sunset, ledet af Nicolas Jaar selv. Den 20-årige amerikaner vil på netop dette pladeselskab udsende sin debutfuldspiller 14. februar, og som en optakt til denne udgivelse har han, igen på Clown & Sunset, tidligere i år udsendt en optakt til hans kommende plade i form af det langsomt trippende og dubbede nummer Wouh. På trods af nummerets lidt for lange tilløb til de helt store bevægelser i nummeret, er det køligt og tilbagelænet på bedste Nicolas Jaar-manér. Fra det nynnende kors indhop begynder Wouh nemlig at tage form på den facon, som Jaars popularitet er bygget på.

Uden at kalde det et af Nicolas Jaars bedste numre til dato, men baseret på sit imponerende og bundsolide bagkatalog, føler jeg mig ikke alene om at have store forventninger til den kommende plade, Space Is Only Noise, som vi her på Regnsky med stor garanti vil vende tilbage på, når vi rammer den 14. februar.

Nicolas Jaar – Space Is Only Noise, Clown & Sunset. 14. februar (soul, electronica, house)

Azari & III – Into The Night (Nicolas Jaar Remix)
[audio:https://www.regnsky.dk/wp/wp-content/uploads/2011/01/05-Into-The-Night-Nicolas-Jaar-Remix-1.mp3]

Nicolas Jaar – Wouh (Original Mix)
[audio:https://www.regnsky.dk/wp/wp-content/uploads/2011/01/01-Wouh-Original-Mix-1.mp3]

Del og kommentér

  Warning: Use of undefined constant regnsky_comment - assumed 'regnsky_comment' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /customers/b/c/0/regnsky.dk/httpd.www/wp/wp-content/themes/regnsky_/comments.php on line 45
 1. Nikolaj says:

  Lækker nok opbygning og beat på Wouh, men pianosoloen lyder da ærlig talt lidt klodset, eller er det bare mig? Selv hvis det er et one-take…
  Into the night remixet er tilgengæld nice..

 2. Hej Nikolaj!

  Jeg kan godt bide mærke i det du påpeger. Jeg tør ikke udtale mig om hvor mange forsøg han har haft med klaversoloen, men som udgangspunkt synes jeg egentligt den er meget harmløs og spiller en god rolle på nummeret. Den måde som han tilfører filter-effekter på soloen undervejs kan dog godt irritere mig lidt, så helt uenig er jeg ikke.
  Dog er jeg rigtig glad for at vi er enige om hans remix af Into The Night (:

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Har du også lyst til at sige noget?