John Roberts på Dunkel denne lørdag

John Roberts brød i 2010 igennem på en måde få formår. Helt uden opmærksomhedsvækkende gæsteoptrædener eller andre tricks udgav amerikaneren sit debutalbum med titlen Glass Eights, på det respekterede, tyske elektroniske label Dial.

Det er ikke underligt, Glass Eights har tiltrukket en så massiv stjerneregn fra diverse musikmedier som tilfældet er. Genren er deephouse, men langt fra den disco-inspirerede version, som ellers har præget genren den seneste tid. Det tætteste vi kommer på disco er de jazz-inspirerede klaversamples, der fungerer som nøgleelement hele pladen igennem. Ellers skaber relativt simple beats og langsomme rytmer rammer for pladens numre, som langsomt åbner sig op.
Glass Eights er en stille plade, for i modsætning til det meste elektroniske musik er numrenes intention ikke at fremprovokere energi og bevægelse – nogle gør, men det er på ingen måde målet. I stedet vil John Roberts lade lytteren dvæle ved de detaljer, samtlige numre er proppet med – lyt til de hjerteskærrende smukke “Interlude (Telephone)” eller “August“, som ikke lader den beslægtede Pantha Du Prince meget tilbage.

Efter at have vakt en del opmærksomhed med sine ep’er Bodywork, Hesitate, Mirror og Blame fra 2008 og 2009 lokkede Dial John Roberts fra Chicago-via-New-York til technolandets hovedstad, Berlin, hvorfra han det seneste år har haft jobs steder som Berghain, Rex Club (Paris) og Melkweg (Amsterdam) – ved siden af folk som Lawrence, Efdemin og James Holden.

Denne lørdag, d. 22. januar, er det imidlertid danske Undr P og Lasse Buhl som bakker John Roberts op. Dunkel sikrede sig nemlig for længe siden et besøg fra den ombejlede herre, der denne aften både spiller live og dj’er. John Roberts går på omkring kl. 2, så det er en rigtig god idé at komme tidligt hvis man skal have det hele med.
Tjek numrene “Porcelain” og “August” fra Glass Eight ud nedenfor sammen med John Roberts liveset fra Beats In Space og mød veludhvilet op til en masterclass i sofistikeret house på lørdag.

John RobertsPorcelain
[audio:https://www.regnsky.dk/wp/wp-content/uploads/2011/01/07-Porcelain-1.mp3]

John RobertsAugust
[audio:https://www.regnsky.dk/wp/wp-content/uploads/2011/01/08-August-1.mp3]

Del og kommentér

Ingen kommentarer endnu.
Vil du være den første?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *