Disco Gnome / Time For Tea

Vi går ind i den tredje weekend anno 2011 om få øjeblikke, og for at reducere stivheden i lemmerne, hæve blodtrykket og pulsen tager vi lige en opvarmning til en weekend, som ser ud til at blive ret god – tjek bare iByens for en gangs skyld fyldestgørende skildring af nattelivets muligheder.

Så jeg ser hermed mit snit til at sætte opvarmningen an med to discoslaskere (ja, jeg elsker den term) med fællestræk til den dybere housegenre. Kort fortalt drejer det sig i første omgang om Thugfucker, en amerikansk duo bestående af producerne Holmar Filipsson og Greg Oreck, bosiddende i verdenshovedstaden New York. Lad jer ikke anspore af det noget morbide alias, i virkeligheden er der ret meget dybde i deres produktioner. I november måned udsendte de ep’en Disco Gnome på pladeselskabet Life and Death, der udover titelnummeret byder på tre remixes af selv samme. Et af disse stammer fra den italienske duo Tales Of Us, som tilbage ved udgivelsesdatoen imponerede mig så meget, at jeg chartede dette på Resident Advisor (skødesløs selvpromovering skal man ikke kimse af).

Der er ikke så meget nonsens at spore på dette remix, men på imponerende vis formår duoen at holde melodien i højsædet. Bemærk især når den filtrerede vokal går op og ned og over i en skarp stortromme og skramlede percussions, noget der sker flere gange i løbet af numrets otte og et halvt minutters løbetid.

Thugfucker – Disco Gnome (Tale Of Us Remix)
[audio:http://www.regnsky.dk/wp/wp-content/uploads/2011/01/Disco-Gnome-Tale-Of-Us-Remix-1.mp3]

Pladeselskabet Wolf Music (ikke at forveksle med Wolf + Lamb) udsendte i december en fire numre stor digital kompilation med titlen Paw To The Floor, den sjette af slagsen fra dette pladeselskab. Herfra finder vi aftenens andet nummer fra den engelske producer Francis Orchestra Inferno, med nummeret Time For Tea, et deep house-inkarneret track med nostalgiske referencer til 1980’ernes housescene. Med et ubarmhjertigt discogroove og et lækkert vokalsample fra det 38 år gamle nummer Neither One Of Us fra Gladys Knight & the Pips har jeg personligt allerede flere gange ladet mig forføre af det kælne beat og Gladys Knights forevigt fantastiske vokal – og håber at I oplever samme skæbne!

Francis Orchestra Inferno Time For Tea
[audio:http://www.regnsky.dk/wp/wp-content/uploads/2011/01/Time-For-Tea-1.mp3]

Del og kommentér

Ingen kommentarer endnu.
Vil du være den første?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *