All that I know is, I’m falling, falling, falling.

Det må siges at James Blake ikke har gjort det specielt nemt for sig selv. – Med Limit To Your Love fik det puruge engelske dubstep fænomen, hele den internationale bloggosfære til at gå fuldstændig i selvsving. Blake er på alles læber og jeg kan egentligt godt forstå, hvis den blot 22 årige fyr ryster lidt i bukserne for udgivelsen af hans forekommende album, der bliver udgivet i Danmark d. 7. februar.

Da jeg modtog James Blakes selvbetitlede debutalbum, var det da også med stor skepsis og frygt at jeg lyttede. Man er, ved hypede musikfænomener som Blake tør siges at være, nødt til at stille sig selv spørgsmålet: er der egentligt noget om snakken? Min første tanke da jeg trykkede ‘play’ på første nummeret Unluck, var nok i virkeligheden at Blake temmelig sikkert var en af de der one trick poneys, der ligesom kun havde det ene og samme trick oppe i ærmet. Men jeg skal love for at Blake fik gjort min tvivl til skamme.

Med netop længselsfulde, ærlige og dybtfølte numre fanger James en, med sin velproducerede melankolia-dubstep. Lige fra den selvransagende Wilhelms Scream, til det to-delte holde-i-hånd-venlige nummer, Lindesfarne pt. I & II, den jazzede og overraskende Measurements, og selvfølgelig til Limit To Your Love, der uden tvivl får sparket et nyt skud endorfin efter sig, når man lytter kronologisk til pladen. Det er svært for mig ikke at blive alt for personlig når det omhandler denne fantastiske unge mand, hvis talent nærmest gør mine beskrivelser ironiske og ligegyldige.

Blake gør alt til perfektion, og han gør det næsten så overlegent, at man ene og alene grundet hans inddiskutable talent, bliver rørt og målløs. Han præsterer i bedste Bon Iver-stil at tage dig med på en tur ud i sit innovative og selvopfundne krydsfelt midt i mellem singer/song-writer, folk, jazz og dubstep og lige ledes lige præcis dér hvor i dag bliver til i morgen og man ikke længere ved om det er sen nat eller tidlig morgen. Objektivt set, er jeg ikke i tvivl om at Blake har lavet en af de plader, man vil kunne definerer som en af de absolut stærkeste, selvstændige og bedste plader fra 2011 når året er omme.

James Blake – Wilhelms Scream

[audio:https://www.regnsky.dk/wp/wp-content/uploads/2011/01/02-Wilhelms-Scream.mp3|titles=02 Wilhelms Scream]

James Blake – Lindesfarne pt. I

[audio:https://www.regnsky.dk/wp/wp-content/uploads/2011/01/04-Lindesfarne-I.mp3|titles=04 Lindesfarne I]

James Blake – Lindesfarne pt. II

[audio:https://www.regnsky.dk/wp/wp-content/uploads/2011/01/05-Lindesfarne-II.mp3|titles=05 Lindesfarne II]

James Blake – To Care Like You

[audio:https://www.regnsky.dk/wp/wp-content/uploads/2011/01/08-To-Care-Like-You.mp3|titles=08 To Care (Like You)]

Del og kommentér

  Warning: Use of undefined constant regnsky_comment - assumed 'regnsky_comment' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /customers/b/c/0/regnsky.dk/httpd.www/wp/wp-content/themes/regnsky_/comments.php on line 45
 1. Nikoline says:

  Damn. Jeg glæder mig endnu mere nu! Hold da op!

 2. Per Röegmann says:

  hvilke musikalske parametre gør et nummer ‘holde i hånden’-venligt?

 3. Chris says:

  Jeg har det så vildt over ham.

 4. No name says:

  Der er simpelthen et eller andet musikalsk selvstændigt fantastisk over den her fyr !

  – han kan virkelig bli ved med at overraske mig med hans unikke lyd.. CYMK & Klaverwerke, 2 gudeskønne EP’er og nu dette !! Det fucking fedt, glæder mig.

  DK visit would be amazing !!!

 5. alexander says:

  jeg elsker lindesfarne!

 6. Aron says:

  Hvorfor fik jeg absolut ingenting ud af at læse den her anmeldelse?

  Jeg er enig, Blake er exceptionel dygtig, samt vores måske bedste bud på at få spredt god kvalitetsdubstep ud til et endnu bredere publikum. Men den her anmeldelse ligger altså lidt for langt “derude”, lidt for ukonkret i sin beskrivelse af Blakes genre og hvad jeg egentlig skal forvente når jeg er kommet hjem fra TP den 7.

  Jeg tror sku at jeg smutter over på GoingOtherPlaces.com

 7. Mads Regnsky says:

  Hej Aron.
  Jeg er ked af at du finder mit indlæg lidt for ukonkret og langt “derude”. Jeg er ikke musikanmelder, og kan kun gøre mit absolut bedste for at videregive, hvad en given musiker/kunstner gør ved lige netop mig. – Det mener jeg selv at jeg har gjort ved mit James Blake indlæg. For mig er det vigtigt ikke at dvæle for længe i genrebeskrivelser, men derimod synkronisere og videresende følelsesforholdet til musikken, til de læsere der er interesserede. Hvis du ikke synes om min måde at skrive på, er det jo godt at Regnsky rummer tre helt vidt forskellige skribenter, og at der gerne skulle være lidt for en hver smag, også for dig :). – Jeg håber du har en god søndag.

  Venlig hilsen
  Mads.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Har du også lyst til at sige noget?