VUF #6 – Back To Nature

“Det er dejligt igen for en stund at fokusere mine tanker, på det der startede VUF tilbage i tiden, og igen være en sub-kultur til landets store majoriteter, og blot tænke musik. Ikke andet.”
Jonas Højgaard om baggrunden for “VUF #6 – Back To Nature”.

VUF #6 – Back To Nature overrasker. Hvor selskabet i min bevidsthed tidligere har stået for nogle af de mere flabede indslag på den danske scene – f.eks. tidligt Electrojuice (i perioden med streg under electro) og Birk Storm.
Det er der ikke meget af på tracklisten til denne VUF compilation. Her bidrager prominente artister som Chimes & Bells, I Got You On Tape og Troels Abrahamsen side om side med debutanter som Age of Giants og The Sonnets. En vældig stærk kombination, som derudover har bidrag fra en del andre Regnsky-favoritter. Se fuld trackliste i kommentarfelt.

Trods vi på de 12 numre kommer gennem alt fra indierock og synthpop til drum’n’bass inficeret techno, står VUF #6 – Back to Nature som en sammenhængende udgivelse. Den hylder nemlig ikke diversiteten udpræget. I langt højere grad hylder den lighederne. For trods trommerne hos I Will Furnish Your Sunday Mornings er spillet analogt og hos Aslope elektronisk, findes naiviteten, kærligheden og melankolien hos begge.

“En gratis udgivelse med 10-12 danske kunstnere fra VUF, er et bud på noget af det utrolig interessante musik, der ikke nødvendigvis bliver rå-spillet i radioen. Musik, der ikke altid får en chance i en utrolig stor pop-orienteret-verden…”

Ikke overraskende trækker Chimes & Bells‘ livefavorit “Stand Still” og I Got You On Tape‘s “Waking Up The Brotherhood” mig ind i varme, bredt omfavnende lydkollager. Troels Abrahamsen leverer et sjældent neddæmpet stykke med ”I Don’t Have To”, hvis minimale instrumentering, forurettede desperation og teksts down-to-earth ærlighed går direkte i brystet.
Det gør I Will Furnish Your Sunday Mornings folkede og upolerede popsang ”Dry Run of Death” også. Her beviser VUF at energi og fremdriften ikke nødvendigvis er lig med fire i gulvet, for IWFYSM formår at fæstne opmærksomheden med et insisterende refræn og en guitar splittet op mellem gamle folktraditioner og figurer fra moderne popmusik. Vældig spændende og meget lovende for bandets kommende produktioner. For som Jonas Vuf selv siger:

“Fantastiske ting sker rundt de forskellige genre. Der opstår enestående ting derude”

Troels AbrahamsenI Don’t Have To
[audio:https://www.regnsky.dk/wp/wp-content/uploads/2010/11/07-I-Dont-Have-To-11.mp3]

I Will Furnish Your Sunday MorningsDry Run Of Death
[audio:https://www.regnsky.dk/wp/wp-content/uploads/2010/11/04-Dry-Run-Of-Death.mp3]

Sebastian LindSoon I’ll Be Gone
[audio:https://www.regnsky.dk/wp/wp-content/uploads/2010/11/01-Soon-I_ll-Be-Gone.mp3]

Download hele VUF #6 – Back To Nature her, ganske gratis.

Del og kommentér

  Warning: Use of undefined constant regnsky_comment - assumed 'regnsky_comment' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /customers/b/c/0/regnsky.dk/httpd.www/wp/wp-content/themes/regnsky_/comments.php on line 45
 1. Eva Regnsky says:

  1. Sebastian Lind – Soon I’ll Be Gone
  2. Age Of Giants – Unite
  3. Chimes And Bells – Stand Still
  4. I Will Furnish Your Sunday Mornings – Dry Run Of Death
  5. Sleep Party People – A Dark God Heart
  6. I Got You On Tape – Waking Up The Brotherhood
  7. Troels Abrahamsen – I Don’t Have To
  8. The Deer Tracks – Bless The Waves
  9. The Sonnets – Sebastian Said (Montauk Remix)
  10. Aslope – Stories
  11. Eim Ick – On On On
  12. Eumig & Chinon – FUMB

 2. Anne says:

  Hej!
  Jeg vil bare lige sige fantastisk dejlig blog, ærgeligt jeg ikke har opdaget jer noget før.
  Og ja, Chimes and Bells er noget så fantastiske, jeg har ikke rigtigt kunne undgå at vende tilbage til deres musik.

 3. alexander says:

  hvem står bag coveret? det er ret cool..

 4. Eva Regnsky says:

  Afgjort! Det passer vildt godt til numrene. Det er Kenneth Ngyuen, der har tager billedet, og Thomas Blankschøn og Troels Degett Holmsted som har stået for layout.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Har du også lyst til at sige noget?