Painted Palms

Jeg var egentligt holdt op med at lede efter ‘morgendagens stjerner’, the breaking sound, musikkens nye supertalenter for i år. I stedet var jeg så småt begyndt at reflektere over et særdeles aktivt musikår anno 2010 – ligesom det altid har været påkrævet af den gennemsnitlige musikblog.

Derfor var det meget uventet, at Painted Palms, en San Fransisco-baseret fætter/kusine-duo, som en trold ud af en æske og uden nogen synderlig baggrundshistorie, for blot to uger siden udsendte deres debut-ep, som nu efter min overbevisning rangerer sig blandt årets bedste. På debutudgivelsen Canopy mikser og fletrer duoen en lang række af de genrer, der de seneste par år har afkastet et væld af soveværelsesproducerer af sig, indenfor den varme, hyggelige og lidt for risikofattige lo-fi/chillwave-scene.

Men med en humoristisk og nonchalent, nærmest distanceret fodnote til Painted Palms inspirationer, herunder Animal Collective, Neon Indian og The Cure, opstår der flere gange et originalt udtryk – og så synger Chris Prudhomme imponerende.
Sammenfletningen af low fi-baseret pop og psykedelisk rock med trommemaskiner og elektropop har sjældent givet noget musikalsk projekt et succesfuldt afkast, men dette dvæler Painted Palms ikke ved – de gør hvad der falder dem ind, som når de pitcher vokalsamples indover det psykedeliske Falling Asleep og når de breaker det meget Animal Collective-klingende titelnummer med kortvarig filterhouse og elektropop. Ligeså uappetitligt som det kan lyde, ligeså svært har det været for mig ikke at rive mig med fuldstændigt med.

Konklusion er, at Painted Palms – på deres første udspil – lyder som et vilkårligt indie band fra det 21. århundrede, der efter en succesfuld og kritikerrost fuldspiller, overvinder myten om den svære toer ved at levere et nyt og forbedret udtryk, understøttet af bandets selvsikre tro på egne evner. Lidt ligesom MGMT, bare med ubetinget succes.

Painted PalmsAll of Us
[audio:http://www.regnsky.dk/wp/wp-content/uploads/2010/11/01-All-of-Us2.mp3]

Painted PalmsCanopy
[audio:http://www.regnsky.dk/wp/wp-content/uploads/2010/11/05-Canopy.mp3]

EP’en kan downloades gratis fra duoens Bandcamp. Dog er der mulighed for at donere sin SU via siden, hvis man mener duoen har fortjent dette.

Del og kommentér

Ingen kommentarer endnu.
Vil du være den første?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *