Laurel Halo, you’re floating in space

I et umiddelbart bizart rum midt mellem Salem og Glasser svæver soloprojektet Laurel Halo rundt. Bølger af synth og dynamisk vedholdende trommer holder hende helt oppe i et æterisk stræbende luftlag.

Lyt til “Embassy” fra kommende debut-ep King Felix. Gennem de fire minutter nummeret varer, tiltaler Halo sin lytter. Sangforedrag forøger nummerets intensitet trin for trin, men det kulminerer aldrig. Stemningen er nemlig højst prioriteret, og derfor må instrumenternes individuelle udvikling nedprioriteres til fordel for den kollektive.
Og det skaber gudsbenåede popmelodier. Nok tydeligst på “Supersymmetry”, hvor der skruet en del højere op for omkvæds “ba-da-bum-tji” end på resten af repetoiret. Her er nemlig et regulært hit, der i høj grad låner sin catchyness fra discoens trippende off-beat hi-hat.

King Felix lå tidligere på året til gratis download på Laurel Halos hjemmeside. Siden har tiden i den grad vist sig brugbar for Laurel Halo, som den sidste måned har gjort sig bemærket med et sjældent drømmende og yderst vellykket remix af franske Sebastian Tellier og med gæsteoptræden på rising star Games‘ vellykkede “Strawberry Skies”.

Men Laurel Halo holder behørig afstand til de konkrete genrer, og det er jeg glad for. Netop fordi hun lægger sig lige midt imellem så mange og vidt forskellige forgreninger af popmusik holdes klicheerne i skak.

Køb ep’en, der udkommer på det amerikanske label Hippos In Tanks, her.

Laurel HaloEmbassy
[audio:http://www.regnsky.dk/wp/wp-content/uploads/2010/11/Embassy.mp3]

Laurel HaloMetal Confection
[audio:http://www.regnsky.dk/wp/wp-content/uploads/2010/11/Metal-Confection.mp3]

Sebastian TellierLook (Laurel Halo Remix)
[audio:http://www.regnsky.dk/wp/wp-content/uploads/2010/11/Look-Laurel-Halo-Remix.mp3]

GamesStrawberry Skies (feat. Laurel Halo)
[audio:http://www.regnsky.dk/wp/wp-content/uploads/2010/11/Strawberry-Skies-feat.-Laurel-Halo.mp3]

Del og kommentér

Ingen kommentarer endnu.
Vil du være den første?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *