Ding-dong disco-dag


Når Vegas medarbejderne på lørdag møder ind, håber jeg de ikke nogen af dem afskyr synthezisers. De bliver nemlig svære at undgå, for der er lagt op til en fejring af discogenren i alle dens afskygninger.
Store Vega står i discopoppens navn, og indtages allerede kl. 21 af norske Casiokids, der spiller dobbeltkoncert med den danske pendant Vinnie Who. Lille Vega besøges af to navne fra den helt anden ende af discoens genrespektrum: amerikanske Chromatics, der med sin genreskabende neodisco har inspireret bands over hele verden – som f.eks. danske Rosemary, der varmer op for heltene.

Casiokids poppede og let psykedeliske disco har vi tidligere omtalt, senest i forbindelse med koncerten på årets Roskilde Festival. Ligesom Vinnie Who er de et fremragende liveband, som spilleglæden lyser ud af. Dog mener jeg, at Vinnie Whos sangmateriale er stærkere – det har lidt flere mål og facetter end Casiokids, hvis stemninger af og til bliver for ensartede. Hos dem kan jeg savne mørke og ro. Fordybelse. Det er der lidt mere af hos Vinnie Who – måske på grund af projektets inspiration fra neodiscoen. Der er i hvert fald ingen tvivl om, at hvis ikke Vinnie havde spillet på Store Vega samtidig, havde de været blandt publikum til Chromatics.

Casiokids – Finn bikkjen
[audio:http://www.regnsky.dk/wp/wp-content/uploads/2010/07/Finn-bikkjen.mp3]

Vinnie Who – Game On
[audio:http://www.regnsky.dk/wp/wp-content/uploads/2010/11/01-Game-On.mp3]

Chromatics fik om nogen kickstartet bølgen af dyster, fladebaseret dansemusik. På gennembrudsalbummet Night Drive fra 2007 er der langt til 80’erne og kikset hår. Kvartettens fokuserede, minimalistiske og ofte langstrukne numre giver langt flere associationer til rene linjer og dansk design end til polyester og limegrønne svedbånd.
Den renhed og det dystre univers inspirerer ikke blot musikalske søskende som Glass Candy og Desire. Danske, up-coming Rosemary spiller sin første, officielle koncert som opvarmning for Chromatics.

  • Hvilket scenarie kan man forvente til en Rosemary-koncert?

Vi vil gerne invitere publikum indenfor i Rosemarys stue. Man kan forvente at blive påvirket.
Vi er tre mand og en sangerinde, to computere, ti drumpads, to synths, en controller og en digital pedal. Det er fint lige nu. Det eneste organiske er Sahars stemme. Resten er kompromisløst elektronisk, men live. Det levende element er mennesket som kontrollerer maskinerne og ikke omvendt – det omvendte er ligegyldigt. Vi er interesseret i at spille musikken live, men kun elektronisk – liveguitar, livebas, livetrommer osv. dræber stemningen fuldstændigt.

  • Er Rosemary inspireret af Chromatics?

Ja, Chromatics er banebrydende og har formået at flytte en masse elementer til et helt nyt sted, hvilket har været meget inspirerende. Vi er inspireret af mange ting. Men fundamentalt er vi inspireret af teknik og teknikker, der gør det muligt at finde frekvenser og sårbare synthlyde og kombinationer af toner, som lige præcis rykker dér i mellemgulvet, eller helt nøjagtigt dér i maven og giver den helt korrekte følelse, eller en helt ubeskrivelig følelse.
Hardware og software er det mest konkret inspirerende inde i kernen af processen, det er her man finder ud af hvad man kan og ikke kan og hvor det præcis er at ting begynder at røre på sig. Man forelsker sig i maskiner som man begynder at kunne kommunikere med og finder ud af kontrolmulighederne med dem, man holder af dem og lærer dem at kende og bekymre sig om dem, fascineres og overraskes.
Derudover er Sahar den store inspiration – noget som man helst ikke må sætte ord på.

Rosemary – Old Old Persian Tale
[audio:http://www.regnsky.dk/wp/wp-content/uploads/2010/11/Persian-Tale.mp3]

ChromaticsNight drive
[audio:http://www.regnsky.dk/wp/wp-content/uploads/2010/11/Night-drive.mp3]

Som om de to arrangementer ikke skulle være nok, topper Vega aftenen af med efterfest på Lille Vega, som gæstes af Vinnie Whos dj-team, Djuna Barnes og Kasper Bjørke m.fl. I Idealbar har Svedhytten, den faste lørdagsklub, inviteret Casiokids bag pulten. Der er gratis entré til begge fester.

Chromatics + Rosemary
Præsenteret af Smash!Bang!Pow! & Vega
27. november 2010 kl. 22
Lille Vega, København
Billetter her.

Vinnie Who + Casiokids
Præsenteret af TDC Play
27. november 2010 kl. 21
Store Vega, København
Billetter her.

Del og kommentér

Ingen kommentarer endnu.
Vil du være den første?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *