Nyt fra the grand old men

System er tilbage igen. Med et vældig godt album, som lægger sig præcis i det komplet udefinerbare felt indenfor elektronisk musik. Vi kan jo vælge bare at kalde det electronica. Det er i hvert fald både ”både og” og ”hverken eller” dub, techno, ambient, minimal eller dubstep.

Det er ikke mere end et år siden, jeg for alvor faldt for den nordiske technolyd. Katalysatoren var kedsomhed, min fars pladesamling og technoalbummet CPH 2000, produceret under pseudonymet Jet. Bag det stod – og står nok egentlig stadig – Anders Remmer (som i øjeblikket lyder navnet Dub Tractor).

Historien om Remmer er ofte fortalt, måske fordi de plader fra midten af 90’erne og frem var ret revolutionerende, både på den danske og internationale scene. De havde nemlig technoens tempo, mens Underworlds hektiske, drum’n’bass inspirerede rytmefigurer dynamisk fik numrene til at gynge ind og ud af melodiernes overflod.

Men Remmer var ikke alene. Sammen med Thomas Knak (aka Opiate) og Jesper Skaaning (aka Acoustic) var det trioen Future 3, der ganske profetorisk varslede, at store dele af den danske talentmasse ville gå den elektroniske vej. Det blev til fire album og en ep på genredefinerende April, før en ny kontrakt ledte til et nyt navn, som blev til en ny stil – mere minimal og systembaseret. Endnu en gang var navnvalget passende, og de tre troldmænd blev til System.

Systemerne er nu pakket ret godt væk på trioens aktuelle udgivelse, B. Det udkom for to uger siden på danske Rump, og viser System fra sin mest følelsesorienterede side. Og de virker godt, de der følelser, for det er svært ikke at blive påvirket af numre som det netop Barometer-testede ”Stanley”. Trods sit casual cumbiainspirerede rytmespor giver det melodisk veldisponerede flow nummeret dragende og hypnotiske træk, som det er svært ikke at fængsles af.

Det tror jeg også det er, når System drager på fælles mini-turné med Rumpistol og Thomas Knak som dj. I Århus kan pakken opleves på Musikcafeen d. 29. Oktober og i København på Loppen dagen efter – eller til releasefesten på det nybyggede Stengade denne fredag, hvor en anden dansk techno-godfather, Bjørn Svin, også spiller.

SystemStanley

[audio:http://www.regnsky.dk/wp/wp-content/uploads/2010/10/06-Stanley.mp3]

Del og kommentér

Ingen kommentarer endnu.
Vil du være den første?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *