Who do you love? I wanna know, I wanna know

Vores kære broderfolk mod øst er så gode til popmusik. Labels som Sincerely Yours og Labrador har nok en stor del af æren, men nogle af artisterne behøver ikke blive blåstemplet af de respekterede selskaber for at komme igennem.

Museum of Bellas Artes er et vældig godt eksempel på sådan et band, for de udkommer på Force Majeure – som hverken har udgivet noget tidligere, eller befinder sig i Sveriges hovedstad for balaericinspireret indiepop, Göteborg.

Når de ganske hemmelige tre medlemmer af Museum of Bellas Artes laver musik, er udgangspunktet på overfladen ganske simpelt. En god melodi. En ærlig tekst, der er let at relatere til. Et industrielt, electro-inspireret beat. Også selvfølgelig det obligatoriske skud længsel.

Og det er netop i clashet mellem længslen efter renhed og barndommens uskyld og den rå erkendelse af en kedelig hverdag i et gråvejrsland, at Museum of Bellas Artes skønhed opstår. Der er lidt Chromatics over produktionens distanceren, jeg tænker JJ omkring det ærlige udtryk, Air France og The Tough Alliance om trommerne, og synes at den kombination er ganske heldig, fordi den leder til så gode numre som “Watch The Glow” og “Who Do You Love”. Sidstnævnte er et cover af 60’er popgruppen The Sapphires, men det er egentlig drønirrelevant når nummeret lyder så meget af Museum of Bellas Artes.

Museum of Bellas ArtesWatch The Glow
[audio:http://www.regnsky.dk/wp/wp-content/uploads/2010/10/Watch-The-Glow.mp3]

Museum of Bellas ArtesWho Do You Love
[audio:http://www.regnsky.dk/wp/wp-content/uploads/2010/10/01-Who-Do-You-Love.mp3]

Del og kommentér

  Warning: Use of undefined constant regnsky_comment - assumed 'regnsky_comment' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /customers/b/c/0/regnsky.dk/httpd.www/wp/wp-content/themes/regnsky_/comments.php on line 45
 1. joakimr says:

  kan godt se lignelsen med jj. thx för go site!

 2. Nicolas says:

  Vidste ikke engang Who Do You Love var et cover – må hellere også lige opstøve originalen!

 3. Kristine says:

  Vidste faktisk heller ik at det er et cover! Men er også helt vild med Museum of Bellas Artes, og krydser fingre for at vi snart kommer til at høre mere fra dem! Og tak for en fantastisk blog!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Har du også lyst til at sige noget?