DUMGP #2 – Walls

DUMGP står for “Der Udkommer Mange Gode Plader” og er min måde at rydde op i de sidste måneders fantastiske udgivelser. I dag er turen kommet til debuterende Walls.

Helt tilbage i april udgav britiske Walls debutalbummet af samme navn på intet ringere end Tysklands største elektroniske label Kompakt.
At debutere der er noget af en bedrift. Mindre vildt bliver det ikke, når det tages i betragtning at, duoens medlemmer, Sam Willis (fra Allez-Allez) og Alessio Natalizia (fra Banjo or Freakout) faktisk først mødte hinanden sidste år.

Det møde har i sandhed vist sig frugtbart. Med Walls inviterer Willis og Natalizia til en rundtur i et lettere turbulent univers, hvor melankolske guitarakkorder drysses rundhåndet ud over sprødt producerede, chillwave-inspirerede technobeats. Tilføjes en smule distorted synthstøj og længselsfulde vokalsamples, bliver resultatet – udover et Walls-nummer som “Hang Four”, eksempelvis – uomgængeligt som del af efterårsfrygtens soundtrack.

Netop “Hang Four” udkom her i juli som første single akkompagneret af intet mindre end fem officielle remixes. Udover de åbenlyse, som Allez-Allez og Banjo Or Freakout, har også svenske The Field bidraget med sin genfortolkning af label-makkernes single. Egentlig har jeg aldrig rigtig dyrket The Fields remixes, og er blot blevet ved at vende tilbage til hans to egne lp’er. Men med det atmosfæriske og trance-skabende remix af “Hang Four” er den tilbøjelighed ændret.
Vi er med det knap otte minutter lange remix ovre i den hypnotiserende kategori, men med de sitrende og intense guitarspor, som etableres i nummerets blide indledning og på smukkeste vis fastholdes hele vejen igennem, beholdes originalens sjæl. Også når The Field i resten af nummeret besøger sin mere housede stil.

Trods den høje kvalitet vil The Fields remix (eller originalen, for den sags skyld), afgjort ikke kunne gøre sig på et dansegulv. Det kan Allez Allez‘ til gengæld, og Regnsky fik faktisk prøvet det labre, disco-inspirerede track af til vores sidste job på Dunkel. Der funklede især den detaljemættede og medrivende bækkenproduktion, som konstant skifter rytme, intensitet og klang, mens guitaren sender hilsner til Gold Panda og de tacky keys gør det helt umuligt at stå stille.

WallsHang Four
[audio:http://www.regnsky.dk/wp/wp-content/uploads/2010/09/01-Hang-Four.mp3]

WallsHang Four (The Field’s Macarena Remix)
[audio:http://www.regnsky.dk/wp/wp-content/uploads/2010/09/02-Hang-Four-The-Fields-Macarena-Remix.mp3]

Walls – Hang Four (Allez Allez Remix)
[audio:http://www.regnsky.dk/wp/wp-content/uploads/2010/09/06-Hang-Four-Allez-Allez-Remix.mp3]

Grib hele debuten her.
Og den fulde remix-ep i god kvalitet med bidrag fra Loose Fit, Banjo Or Freakout og Xaver Von Treyer her.

Del og kommentér

    Warning: Use of undefined constant regnsky_comment - assumed 'regnsky_comment' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /customers/b/c/0/regnsky.dk/httpd.www/wp/wp-content/themes/regnsky_/comments.php on line 45
  1. Jens B says:

    Herligt med chillede samples, og mere eller mindre larmende samples + en luftig bas = et meget mærkværdig, men afgjort herligt track.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Har du også lyst til at sige noget?