Strøm #2: Gold Panda på Dunkel

Ifølge The Independent er de mest bloggede musiknavne den seneste uge Chromeo og Kanye West. Og Gold Panda.
Lidt af en overraskelse, for i modsætning til Chromeo og Kanye West har Gold Panda hverken radioairplay eller oplevet nogen form for særlig opmærksomhed – før i år, selvfølgelig.

Den knap to minutter lange “Quitter’s Raga”-singlen sendte på rekordtid britiske Derwin op blandt de mest feterede navne på electronicascenen, hvor han skaber melodiske, melankolske og legende sange, som med det ene ben solidt plantet i hiphoppens langsomme beats og det andet i electronicaens opklippede vokaler og analoge, samplede instrumenter giver begrebet IDM ny mening.

11. oktober udsender Gold Panda så endelig sit debutalbum Lucky ShinerGhostly International, som både internationale og danske medier som Soundvenue har omtalt som en af efterårets allermest spændende udgivelser. Den indeholder både singlen “Snow & Taxis” samt tidligere single “You”, som med sine forfinede og detaljerede samples vandt mit hjerte og fik understreget, at det er i de små, diskrete harmonier, skønheden i elektronisk musik ofte ligger.

Men københavnere behøver ikke vente til oktober med at få stillet deres Gold Panda trang. Lørdag aften præsenterer Regnsky i samarbejde med Strøm Festival Gold Panda live på Dunkel!

Her bakkes han op af djset fra musikalsk beslægtede Eim Ick samt af Kenton Slash Demon, som i øjeblikket oplever stor opmærksomhed omkring deres kommende ep-trilogi. Regnsky selv varmer gulvet op, og råder alle til at komme tidligt og feste med os indtil Aslope går på.

Aslope udgav i mandags ep’en A Helping Hand på Thomas Knaks label, Hobby Industries. En udgivelse, som tydeligt er inspireret af folk som Gold Panda, og ligesom ham undersøger, hvor meget melodi, man kan komme ind i et elektronisk track uden helt at miste rammerne. Rytmerne er hos Aslope inspireret af den britiske UK garage scene, som dyrker fremdriften i de enkelte tracks – bare lyt til Close, som selveste Gold Panda faktisk har remixet…

Gold PandaSnow & Taxis
[audio:https://www.regnsky.dk/wp/wp-content/uploads/2010/08/Snow-Taxis.mp3]

Gold PandaQuitter’s Raga
[audio:https://www.regnsky.dk/wp/wp-content/uploads/2010/08/01-Quitters-Raga.mp3]

AslopeClose
[audio:https://www.regnsky.dk/wp/wp-content/uploads/2010/08/Close.mp3]

Strøm & Regnsky præsenterer:
Gold Panda (live)
+
Eim Ick
+ Aslope (live)
+ Kenton Slash Demon
+ Regnsky

Dunkel Bar
Vester Voldgade 10

21.08.2010, 23-08

Del og kommentér

Ingen kommentarer endnu.
Vil du være den første?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *