Ogris Debris – Aery

Med august måned på hæld og deraf køligere samt kortere dagstimer, holder jeg varmen og lyset tændt ved at reflektere over de gode sommerminder, både på det personlige plan og de mindeværdige udgivelser. Et af de klareste minder på det sidstnævnte plan kommer fra en forholdsvis ukendt østrigsk swing-house duo, ved navn Ogris Debirs Debris. Sidste måned udsendte de ep’en Aery, som byder på fire skæringer; Dark Aery, Night Aery, Day Aery og Light Aery. Så langt, så godt.

Efter præsentationen af tracklisten kunne man fristes til at tro, at de individuelle numre besidder mange fællestræk. Det ligger der selvfølgelig også en lille sandhed bag, men det kræver meget få gennemlytninger, før man kan spotte retningerne, de enkelte tracks tager. Min personlige favorit, Dark Ery, benytter sig i overvejende grad af elementer fra en genre som deep techno, det er groovy og meget originalt. I en anden boldgade er numrene Day Aery og Night Aery især trukket af Daniel Kohlmeigners velfungerende, høje vokal, mens Light Aery passende er det mest oplagte nummer at sætte på, når kroppen og ørene skal nedkøles.

Tager man et tilbageblik på duoens tidligere udgivelser, vil man kunne høre hvordan de, på denne nye ep, er gået et stykke væk fra den swing-bop kind of latinske house, som kendetegner navne som dOP og Nõze. I stedet benytter Daniel Kohlmeigner og Gregor Ladenhauf sig af komiske referencer til denne subgenre, som jeg personligt mener har været på retræte siden 2008. Det virker efter hensigten, for man kan ikke undgå at vugge med til beatet og samtidigt føle, at implementeringen af den swingende retning sker på en frisk facon.

Ogris Debris Dark Aery
[audio:http://www.regnsky.dk/wp/wp-content/uploads/2010/08/01-Dark-Aery-1.mp3]

Ogris Debris – Night Aery
[audio:http://www.regnsky.dk/wp/wp-content/uploads/2010/08/02-Night-Aery-1.mp3]

Ogris Derbis – Day Aery
[audio:http://www.regnsky.dk/wp/wp-content/uploads/2010/08/03-Day-Aery-1.mp3]

Ogris Derbis – Light Aery
[audio:http://www.regnsky.dk/wp/wp-content/uploads/2010/08/04-Light-Aery-1.mp3]

Del og kommentér

  Warning: Use of undefined constant regnsky_comment - assumed 'regnsky_comment' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /customers/b/c/0/regnsky.dk/httpd.www/wp/wp-content/themes/regnsky_/comments.php on line 45
 1. DS says:

  Du har stavet deres navn forkert ;)

 2. Jaer, det var ret stor fail. Undskyld :)

 3. Jimmy says:

  hi there danish guys :)

  i’m so in love with these sounds from ogris debris.. could you please share download links of the three other ones? only for private use and sunday chillout.. :) i need them bad!

  <3

 4. Hi Jimmy!
  I’m sorry, but I can’t give them to you like that. That’s the reason why I only made one of the tracks downloadable.
  But here’s a link to Beatport, where you can buy it all :)

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Har du også lyst til at sige noget?