Interview: Treefight For Sunlight

Debut, debut, debut.
Det må være det eneste passende ord for Treefight For Sunlight i disse dage.

Det kan næsten ikke siges nok gange. For de fire eksiljyder centreres hverdagen i øjeblikket omkring debutsinglen “Facing The Sun”. Om debutkoncerten på Rust i lørdags. Om debutinterviewet. Om debutalbummet, som fra starten har været bandets mål, og som udkommer til oktober i år.

Det er egentlig ikke i anledningen af en debut, vi har sat os i Vegas baggård. Bandet optræder som support for aftenens møde mellem Bear In Heaven og Oh No Ono, der har lokket de psych-pop glade københavnere ud fra stuerne og ind på Lille Vega. Men det er første gang de to bands spiller sammen – så på en eller anden måde er det vel en debut alligevel. Bare med meget erfarne spillere.
Mere erfarne end Treefight For Sunlight, i hvert fald.

“Processen med pladen har varet omkring to år. Bandet blev intakt, da Niels sluttede sig til os (Christian, Morten og Mathias) også begyndte vi ellers at arbejde os hen mod en udgivelse. Ikke fordi selve udgivelsen var målet, men fordi vi gerne ville præsentere et færdigt stykke arbejde som det første. På det plan er vi virkelig perfektionister. Hvis et enkelt lille korstykke ikke har været godt nok, er det blevet taget om; hvis en af os ikke har været helt enig med en detalje er den blevet sløjfet eller ændret. Resultatet skal være så tæt på perfekt som muligt – selvom det selvfølgelig er tæt på umuligt.”

De fire medlemmer har kendt hinanden siden opvæksten i en lille by i omkredsen af Ålborg. Samme by, som Oh No Ono også kommer fra. Derfor hørte Oh No Ono, som nogle af de første, hvad de fire unge nordjyder gik og arbejdede på i øvelokalet.

“Der er ikke særlig mange, der har hørt, hvad vi arbejder med. Selvfølgelig har vi hen af vejen vist det til nogle af vores nærmeste, men hovedsageligt har vi koncentreret os om at finde den helt rigtige lyd. Vi har ikke haft noget behov for at lægge halvfærdige sange ud på myspace, og havde faktisk ikke noget navn indtil starten af i år!”

Bandet holder stadig sit materiale tæt til kroppen, og indtil videre har den eneste mulighed, publikum har haft for at høre mere end de to tilgængelige numre på myspace, været til gruppens få koncerter.

“Trods mange nok kender os lidt fra Facing The Sun på radioen, er vores plade ikke ren solskinspop. Vi er tre sangere i bandet og har arbejdet på pladen i flere år, og derfor får pladen flere udtryk end det ene – den afspejler os vores liv og stemninger de sidste år, og de har selvfølgelig ikke været de samme hele tiden.”

Treefight For SunlightFacing the sun
[audio:http://www.regnsky.dk/wp/wp-content/uploads/2010/08/Facing-the-sun1.mp3]

Det endnu unavngivne debutalbum udkommer 4. oktober på Tambourhinocerus.

Del og kommentér

Ingen kommentarer endnu.
Vil du være den første?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *