What did my lover say?

Højere, længere, hurtigere og mere fokuseret.
Wolf Parade er et af de bands fra den canadiske bølge af rockbands, som ikke overdynger deres musik med strygere og blæsere.
Og egentlig lyder de ikke særligt canadiske, tilfældet vil bare, at de stammer derfra. Siden debutalbummet Apologies to the Queen Mary fra 2005 har kvartetten, bestående af Dan Boeckner (også del af Handsome Furs), Spencer Krug (med sideprojektet Sunset Rubdown), Arlen Thompson og Dante DeCaro, haft musikkens energi som det primære kriterium for vellykkede numre.

På album nummer to, At Mount Zoomer, var grundelementet det samme. Der blev dog bygget en ekstra psykelisk-farvet etage på, som i de lange og nærmest episk fortællende numre hvirvler melodierne rundt – dog altid med beundringsværdigt fuldendt .

Nu venter Expo 86 så. Vi må vente til juli med hele herligheden, men i midlertid er mine ører på ny blevet mindet om Wolf Parade med de to vanedannende forløbere “What Did My Lover Say? (It Always Had To Go This Way)” og den lidt mere mundrette “Ghost Pressure”. Det lyder unægteligt som Wolf Parade. Guitaren fræser og knirker og Boeckners vokal er præcist så desperat som den skal være, men på “WDMYLS?” er der skruet en del op for tempoet, hvilket faktisk resulterer i en klædelig dansabelhed, som Wolf Parade ellers har gemt til livesituationen.

Derfor er det en temmelig god nyhed, at Wolf Parade rent faktisk lægger vejen forbi Danmark, når Lille Vega byder de fire canadiere ombord på scenen d. 27. september.
Imidlertid kan sulten stilles med Expo 86, der herhjemme udkommer d. 28. juni.

Wolf ParadeWhat Did My Lover Say (It Always Had To Go This Way)
[audio:https://www.regnsky.dk/wp/wp-content/uploads/2010/05/03-What-Did-My-Lover-Say_-It-Always-Had-To-Go-This-Way.mp3]

Wolf Parade Ghost Pressure
[audio:https://www.regnsky.dk/wp/wp-content/uploads/2010/05/06-Ghost-Pressure.mp3]

Del og kommentér

Ingen kommentarer endnu.
Vil du være den første?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *