Midnight Ridim

Japansk-fødte Stuart Li, bedre kendt som Basic Soul Unit, har siden barndommen har været bosiddende i Toronto. I det seneste årti har han været vidt omkring og repræsenteret på et flertal af de pladeselskaber, som gør sig med større armbevægelser. I denne forbindelse behøver det ikke være nødvendigt med en større introduktion af Ostgut Ton, Hivern Disc og senest Room With a View, hvor han er aktuel med ep’en Midnight Ridim.

Hans til tider kosmiske produktioner af house og techno emmer af inspirationer fra 80’ernes scener i Detroit og Chicago, hvilket Stuart Li da heller ikke selv benægter. Som teenager, og i den uskyldige DJ-periode, fandt han inspirationer ved at lytte til uafhængige Toronto-baserede radiokanaler, mens han i nattetimerne opsøgte den slags warehouse-fester, hvor der blev spillet Chicago/Detroit-funderet house. Forkærligheder, der sammen med hans arbejde for Cosmos Records inden længe også åbnede hans ører op for disco, jazz og latinsk house.

Nu, godt 20 år senere, har han netop udsendt Midnight Ridim, hvor titelnummeret er noget af det bedste, jeg endnu har hørt fra Basic Soul Unit. Hele ep’en besidder en tung, nærmest metallisk fornemmelse, og ingen vil på forhånd kunne forestille sig denne kombineret med kosmisk og svævende melodier. Ingen vokaler, men du mærker alligevel at produktionerne prøver at kommunikere med dig. Det virker.

Basic Soul UnitMidnight Ridim [køb BSU hér]
[audio:https://www.regnsky.dk/wp/wp-content/uploads/2010/05/02-Midnight-Ridim-1.mp3]

Del og kommentér

Ingen kommentarer endnu.
Vil du være den første?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *