Blå er en voldelig farve

Jeg har i lang tid ønsket at skrive om The Violent Blue, det tredje studiealbum fra Electric President, den fantastiske alternative pop-duo bestående af Ben Cooper og Alex Kane. Men fordi at duoen åbenbart har slået sig sammen med 1.000 andre fantastiske bands om, at de fra februar til april hver især skal udsende en plade, er det simpelthen blevet umuligt at vælge i mængden. Nu må det være.

Den tredje plade, som altså lystrer på The Violent Blue, er en hyldest til kulde, ensomhed og løgne. Som farvebetegnelse er blå og rød altid blevet set som den henholdsvis fredelige og voldelige farve, pga. blod, men ifølge Cooper og Kane er de tre førnævnte emner altså langt mere destruktive. Nok om farver.

Pladen udkom i mandags, hvilket er en aldeles vel-timet udgivelsesdato for et projekt, som krydser elektrisk-inspireret indie pop med en dyster stemning, som konstant ligger på overfladen til at skinne igennem som den forårssol som netop i dag oplyser København. Men duoen formår konstant at ligge afvekslende mellem det dystre og opløftende, som på Safe and Sound, hvor et handclap-tema nærmest giver en harmonisk og venlig feel good-stemning over nogle knap så muntre tekster. Klart et af de bedste popnumre dette år endnu har set, sammen med andre højdespringere som The Violent Blue, Feathers og de mere rockede Circles og Eat Shit and Die.

Man ved hvad man får med Alex Kane og Ben Coopers nærmest identiske ambitioner og holdninger til en god produktion, og med Coopers vokal, som ser ud til at forblive smuk og indbydende til evig tid. Og hvorfor er det et problem, når de høje forventninger man har til Electric President gang på gang bliver indfriet? Jeg forventer ikke at de ændrer stilart, da jeg netop elsker dem for den dystre melankoli de repræsenterer i positive melodier. Nuvel, The Violent Blue en plade man ikke bør undgå i pladeforretningen.

Electric PresidentSafe and Sound
[audio:http://www.regnsky.dk/wp/wp-content/uploads/2010/03/03-Safe-and-Sound-1.mp3]

Electric PresidentCircles
[audio:http://www.regnsky.dk/wp/wp-content/uploads/2010/03/07-Circles-1.mp3]

Del og kommentér

  Warning: Use of undefined constant regnsky_comment - assumed 'regnsky_comment' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /customers/b/c/0/regnsky.dk/httpd.www/wp/wp-content/themes/regnsky_/comments.php on line 45
 1. Hej Morten/ Regnsky
  Jeg er helt enig i, at “The Violent Blue” er dejligt bekendtskab! Ben Cooper udkommer i øvrigt med hele 3 albums i år under hans andet alias “Radical Face” i følge hans hjemmeside, så der er virkelig noget at se frem til :)

  Jeg har i øvrigt skrevet et længere indlæg om Ben Cooper og hans forskellige projekter på min nystartede musikblog: http://www.musikmigblidt.dk/
  Tjek det ud, hvis i har lyst ;)

  Søren

 2. Wow, tak for nyheden, Søren – det var jeg slet ikke klar over!
  Jeg elsker også Radical Face, var vild med pladen Ghost fra 2007, så nu har jeg noget at se frem til. Jeg går ind og læser din blog lige om lidt, nu hvor du lokker med Ben Cooper ;-)

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Har du også lyst til at sige noget?