Volapyk <3

Hver gang der produceres musik går musikerne (forhåbentligt, desværre ikke altid) efter at finde et særegent udtryk, der giver lyden en bestemt kant og som ikke kan findes hos andre musikere – eller i hvert fald kun hos inspirationskilderne. Det plejer som regel at være det allervigtigste succeskriterie. Herhjemme findes et af de mest originale, elektroniske musikere efter min mening hos Kenton Slash Demon.

Udenfor landets grænser skal man dog holde øje med Bristol-baserede Jamie Anderson (1/3 af Idiotproof). Efter at have været musikalsk aktiv på højt plan i mere end et årti, har han netop rejst land og rige tyndt. Dette, for at finde ideer og temaer til hans netop udsendte ep Vacations, hvorfra nummeret Vietjam med orientalsk miks af inspirationer fra afrikansk og indisk musik, imponerer. Først tror man at det er et cover af Michael Jackson og Beat It på grund af de indledende percussions, men så fører et fuldstændigt uset vrøvlesprog an, i selskab med et glockenspiel. Det lyder måske ikke just appetitligt, og jeg tvivler på at den københavnske klubscene har bollerne til at give dette nummer rotationstid, men det gør heller ikke så meget. På trods af at det er et egentligt housenummer, så egner det sig faktisk ret godt på computeren og i mp3-afspilleren. Dragende og meget originalt.

Jamie Anderson Vietjam
[audio:http://www.regnsky.dk/wp/wp-content/uploads/2010/02/03-Vietjam.mp3]

Køb ep’en hér og besøg hans MySpace.

Del og kommentér

  Warning: Use of undefined constant regnsky_comment - assumed 'regnsky_comment' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /customers/b/c/0/regnsky.dk/httpd.www/wp/wp-content/themes/regnsky_/comments.php on line 45
 1. NMB says:

  super awesome!

 2. thi says:

  vietjam = vietnam. han har bla. været i vietnam og har fundet inspiration til at lave et housenummer med vietnamesisk vokal. Så det er ikke helt volapyksprog og har ingenting med inspiration fra indisk eller afrikansk musik.

 3. hmm, er godt klar over at det var på vietnamesisk, men det er volapyk for mig.
  og så synes jeg stadigt det er forkert at sige, at nummeret ikke trækker på indiske eller afrikanske inspirationer.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Har du også lyst til at sige noget?