Pink Marines

De har været i min kikkert længe, Pink Marines. Hvorfor skrives der så først om dem nu?
Tja, aktualitet er ikke noget, duoen med et lille halvt år på bagen har dyrket. Der er nemlig hverken en imponerende livekalender, pladeselskabs-nyheder eller en kommende discografi at berette om.
Ikke før nu, i hvert fald. For en lille anledning har åbenbaret sig: Pink Marines livedebuterer på Dunkel denne fredag. Så hvis weekendens overprætentiøse modefester ikke er noget for dig, vil Dunkel ikke være et dumt sted at besøge denne dag.

Hvis der er noget, Pink Marines på ingen måder er, er det prætentiøse. De tilgængelige numre, der endnu er på demostadiet, præsenterer et band med kærlighed til electropop med rå, rocket kant.
Pink Marines består af sangeren Dragut og har Hansen, som tidligere har udgivet et hav af plader, bag maskinerne. De giver i virkeligheden ikke en fuck, men modsat mange andre brølende, testosteronfyldte projekter i electrogenren, indeholder Pink Marines en befriende stor portion selvironi og er perfekt afstemt mellem det flabede og melodiske.

“Too Many Cunts on the Dancefloor” ridser de smældende guitarriff op i de skrøbeligt funklende synthtoner i bedste England-i-begyndelsen-af-80’erne-stil, mens vokalen forfører i kombinationen af flabet leadvocal og harmoniske kor.

Gennemgående for Pink Marines er det, at beatet er konstante et helt nummer igennem og variationen i stedet kommer fra melodierne, der opbygges lag på lag. Vokalen er den konkrete modstand til beatet – alle elementer er perfekt afstemte så clashet mellem lyst//mørkt, tilbageholdt energi//løssluppen aggression og det flabede//indestængte skaber spændinger i numre, der ikke er til at lægge fra sig igen.

Pink Marines – Kitty can’t breathe
[audio:http://www.regnsky.dk/wp/wp-content/uploads/2010/02/Kitty-cant-breathe.mp3]

Pink Marines – Too Many Cunts On The Dancefloor
[audio:http://www.regnsky.dk/wp/wp-content/uploads/2010/02/too-many-cunts-on-the-dancefloor.mp3]

Eventinfo:

[spoiler]1 2 Turkish
m/ Pink Marines (live), Kenton Slash Demon m.fl.
Dunkel, Kbh.
12.02.2010 23-07[/spoiler]

Del og kommentér

Ingen kommentarer endnu.
Vil du være den første?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *