I’ll never drop my sword

Sidste efterår blev de amerikanske og engelske musikelskere forkælet med debut-ep’en Summertime fra det nye spændende, Brooklyn-baserede band The Drums. Til sommer udsender det søde, homoseksuelle band deres første fuldspiller, men inden vi når så langt er ep’en blev genoptrykt og genudgivet til det europæiske marked, hvorfor vi i Danmark også har fået muligheden for at lære bandet bedre at kende.

Nogle kender måske bandet for deres energiske og surfede pop-/rocklyd som gav dem en plads på Kitsunes ottende kompilation og den dertilhørende meget vattede musikvideo, hvor hele det kære band på aldeles fesen facon løber langs strandkanten på den amerikanske vestkyst. Hos mig vinder de kraftigt på deres inspirationer fra Joy Division, The Tough Alliance og især fra The Smiths – mmh! – med delvist naive delvist melankolske tekster om homoseksualitet, ensomhed og rastløshd pakket ind i glædesspredende rockpassager og varm surferlyd. Intet er helt originalt hos The Drums, men Gud, det de gør virker så nyt og friskt.

Som følger at ep’en, efter noget ventetid, kom til det danske marked blev nummeret Let’s Go Surfing udpeget af P3 som ugens uundgåelige for to uger siden. Herfra vil jeg gerne anbefale Best Friend – som omhandler tabet af en som stod dem nær og minderne de gik derfra med – og I’ll Never Drop My Sword, hvor vi hører om at stå fast på det man tror, og så alligevel altid besidde en smule indre usikkerhed.

The girls wanna be like them,
the boys wanna do them.

The DrumsBest Friend
[audio:http://www.regnsky.dk/wp/wp-content/uploads/2010/02/Best-Friend-1.mp3]

The DrumsI’ll Never Drop My Sword
[audio:http://www.regnsky.dk/wp/wp-content/uploads/2010/02/Ill-Never-Drop-My-Sword-1.mp3]

Snyd ikke dig selv; køb ep’en på iTunes for blot 35 kroner.

Del og kommentér

Ingen kommentarer endnu.
Vil du være den første?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *