Uncomplicated Christmassongs

Uncomplicated Christmassongs - Hymns From Nineveh
I dagens Danmark vil mange måske kalde det en guilty pleasure. Min forkærlighed for kirkearkitektur og -akustik. Noget jeg sjældent dyrker, men når muligheden byder sig, lader jeg de aflange, højloftede rum med den smukke arkitektur give musikken en ekstra dimension.

Hymns From Nineveh albumdebuterede 31. november med jule-ep’en Uncomplicated Christmassongs. Om det var forhånds-julelede eller det selvvalgte prædikat af kristen rockmusik, der fik mig til at glemme den lidt i svinget, ved jeg ikke. Om ikke andet fik et par læsere i anden sammenhæng påpeget, at vi burde omtale ep’en, og det gav mig blod på tanden til at udfordre fordommene om Hymns From Nineveh.

Det blev en positiv overraskelse. For Uncomplicated Christmassongs byder hverken på kristen indoktrinering eller cheesy bjældeklang, men på ærlig og smuk sangskrivning, hvor Jonas Petersens vokal får lov til at slå krøller og stå frem med imponerende fraseringer. Musikken bjergtager mig i sin blotte enkelthed, og et nummer som “The Boy In The Manger” kryber sig tyst ind på mig, fortryller mig, forundrer mig, og skræmmer mig med sin skønhed.

Som sangskriver har Jonas Petersen et imponerende tag om historiefortællingen. Om sprogets nuancer såvel som virkemidlernes, og som sanger fanger han nerve og betydning i ethvert enkelt ord. Med vokalen som forgrund og violinen, klaveret og den akustiske guitar som landskab, bærer Hymns From Nineveh med rolige skridt en tilbageskuende folktradition fremad mod mere klassisk harmoniske udtryk.

Skønt jeg gerne havde været foruden banjoen på “Immanuel” og den til tider lidt opkørte og lovprisende stemning, er Uncomplicated Christmassongs en udgivelse, der mest af alt er musik og gode sange med varsel om en dansk folksanger med forbilledligt tag på sit håndværk, troskab mod sin historie og en funklende fremtid.
Jeg tror, jeg vil kunne få en ny guilty pleasure. Hymns From Nineveh i mine høretelefoner sent om natten, og drømme om at mit næste besøg i en kirke med gudfrygtig akustik, bliver med netop den musik som årsag og formål.

Hymns From NinevehThe Boy In The Manger
[audio:https://www.regnsky.dk/wp/wp-content/uploads/2009/12/03-The-Boy-In-The-Manger.mp3]

Hymns From NinevehUncomplicated Christmassong
[audio:https://www.regnsky.dk/wp/wp-content/uploads/2009/12/02-Uncomplicated-Christmassong.mp3]

Uncomplicated Christmassongs udkom 31. november på Good Tape Records og kan købes her.

Del og kommentér

    Warning: Use of undefined constant regnsky_comment - assumed 'regnsky_comment' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /customers/b/c/0/regnsky.dk/httpd.www/wp/wp-content/themes/regnsky_/comments.php on line 45
  1. Ulf Aslak says:

    Rigtig fedt! Hørte også et af deres numre i barometeret i søndags. Fin afveksling når man er blevet træt af Sufjan Stevens’ stemme, men gerne vil fortsætte i samme behagelige spor. Glædelig jul :)

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Har du også lyst til at sige noget?