Inkink + Freund Der Familie + Koax records

Freund Der Familie
Ok. Det er søndag eftermiddag. Lad os bare tørt konstatere, at i går var lørdag. Og nu kræver jeg, at du holder tungen lige i munden, slår ørerne ud og gør alt det din klasselærer også mente du skulle i folkeskolen.
Det her er bare lidt mere interessant.

At holde styr på Freund Der Familie og Koax Rec. samt hele line-up’et bag kræver fuld opmærksomhed. Men for at gøre det lidt mere konkret, kan vi starte med en anledning – for hvorfor snakke om 7 besværlige tyskere, der ikke kan finde ud af, om de vil være pladeselskab, artister, spille sammen eller hver for sig, være dj’s eller liveacts?
Fordi det er godt, fristes jeg til retorisk at svare. Men måske er det i virkeligheden fordi InkInk i samarbejde med Dunkel hiver tyskerne til nabolandet nu på lørdag, d. 7. november.
Det er en aften, jeg har set frem mod længe.
Freund Der Familie er et live/dj-act og pladeselskab på en og samme tid. Denne gang er det liveversionen af Freund Der Familie, dvs. Sesselmann og Klaus Rakete, Danmark får glæden af. Og heldigvis, fristes jeg lidt til at sige.

For genren electronica fylder sjældent meget i det danske klublandskab.
Men Freund Der Families fusion af dub og techno kan om noget få mærkatet med rette. Eksperimentet er dominerende i den stemningsfulde musik, hvor afvigelsen – især i de komplekse rytmedele – er mindst ligeså vigtig som den dansevenlige repetition, og der er i høj grad tale om lyttemusik. I hvert fald på nummeret “Holterdipolter”.
Skønt musikken ikke er pågående 4/4 dele og ump-tjik med 140 BPM derudaf, er det ikke den stille Fennesz-electronica-kategori vi dykker ned i. At Freund Der Familie spiller steder som Berghain i Berlin må stå som den største garanti for, at energien er beholdt.

Egentlig er lyden ikke langt, fra noget jeg for en måneds tid siden bloggede om. Danske MOlOM har lyttet til Freund Der Familie, og andet ville sandelig også være underligt. For det er 50 % af MOlOM, bedre kendt som Undr P, der har hevet tyskerne ombord på færgen.
Undr P er også at finde på aftenens flyer. Det sammen med labelkammeraterne fra ligeledes tyske Koax records, hvilket omfatter Plus1 og Rainer Liest, og sammen præsenterer de 3 en fælles liveperformance med deres individuelle materiale. Dunkels dj-pult bliver omdannet til køkkenbord i et fusionskøkken, hvor hovedingredienserne hedder spacy techno fra Plus1 og mere ambiente landskaber fra Undr P. Rainer Liest har indtil nu kun udgivet remixes af Koax-artister, men det gør han så godt, at han garanteret bliver en hjælpende hånd til at give det sidste finish.

Sidste 50 % af føromtalte MOlOM dukker også op – Lft.gtr tager som ofte før morgentjansen med høj moral og spiller op til dunkelbørn og AA-medlemmernes sidste dans.

Freund Der Familie – Fuer Fat
[audio:https://www.regnsky.dk/wp/wp-content/uploads/2009/11/Freund-Der-Familie-Fuer-Fat.mp3]

Freund Der Familie – König der Welt (Sven Weisseman remix)
[audio:https://www.regnsky.dk/wp/wp-content/uploads/2009/11/König-Der-Welt-Sven-Weisseman-remix.mp3]

Sesselmann – Grandrue
[audio:https://www.regnsky.dk/wp/wp-content/uploads/2009/11/Grandrue.mp3]

Undr P – Russ
[audio:https://www.regnsky.dk/wp/wp-content/uploads/2009/11/Russ.mp3]

Eventinfo:
[spoiler]Freund Der Familie + Koax rec. + Undr P + Lft.gtr
Dunkel, Kbh.
7. november 23-08
Facebook-event [/spoiler]

Del og kommentér

Ingen kommentarer endnu.
Vil du være den første?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *