Beastie Respond

Beastie Respond
På Regnsky har vi kun berørt den hastigt voksende drum n bass scene ganske lidt. Nu er der imidlertid relevans at finde. Gennem det sidste år har klubber som Fabric (London) taget genren til sig og inkluderet den voksende scene i sit program. Den ellers 20 år gamle genre ligger også glimrende i forlængelse af den dubstep, der de sidste 3 år har haft en god plads på klubscenen. Men med et tempo på omkring 165-180 bpm er tempoet langt hurtigere end for dubstepgenren, og den største lighed er den tunge bas vigtige plads i lydbilledet.

Herhjemme har det været smalt med producere fra den bastunge del af det elektroniske miljø. Det vil Tobias Pedersen under sit producer alias Beastie Respond gøre op med.
For den 20 år gamle producer er det tempoet i drum n bass, der er essensen, og det han tager med til sin musik fra genren. Det er særligt det organiske lydbillede, der i numre som “Troubled Minds” har vækket min interesse. Forestil dig en sejltur op ad en smal sydamerikansk flod som opdagelsesrejsende, hvor bongotrommer høres første gang mens en ugle tuder i baggrunden. Og mærkelige, didgeridoo-ligningende instrumenter slanger sig omkring båden, før du vender tilbage til Danmark.
Det er de sjove påfund, der gør Beastie Respond til et interessant bekendtskab – og evnen til at klippe i dem, synkronisere dem med beats og skabe en udvikling i numrene gør projektet til mere en det – et godt bekendtskab. På “Dressed in Slow Death” lykkedes sammensmeltningen. Et stabilt breakbeat, krydret med samples og øverst en distinkt tonerække, der over hele nummeret spreder melodi og fornemmelse af et tredimensionelt lydbillede.

Beastie Respond gør op med tanken om, at det høje tempo i Drum n Bass skal give et hektisk, stressende lydbillede. I stedet hviler en stor ro over hovedparten af numrene, hvor fornemmelsen af mørke ikke bliver kvælende, men tværtimod givende. I Englang har forgængeren for denne electronicalyd i drum n bass, dBridge og Instra:mental, fornyet genren med varme, og herfra stammer Beastie Responds inspiration.
Tjek eventuelt Beastie Responds soundcloud for flere mp3’er.

Beastie Respond – Bike Ride Down Memory Lane
[audio:https://www.regnsky.dk/wp/wp-content/uploads/2009/11/Bike-ride-down-memory-lane.mp3]

Beastie Respond – Troubled Mind
[audio:https://www.regnsky.dk/wp/wp-content/uploads/2009/11/Troubled-Mind-Final.mp3]

Udover egne produktioner, har Beastie Respond været så sød at lave et mixtape til Regnsky, og her har du blandt andre mulighed for at stifte bekendtskab med nogle af de omtalte inspirationskilder – det er mere end anbefalelsesværdigt!
Læg også mærke til Ramadanman, der figurer på tracklisten – den fremstormende brite besøger Dunkel på lørdag.

Beastie RespondRegnsky mixtape
[audio:http://tekniskuheld.com/BR/regnskymix.mp3]

Tracklist:
[spoiler]dBridge – Memory Park
Alix Perez Suffer in silence (ft. Zero T) (Shogun Audio)
Beastie Respond – 2 Feet Concrete
Data – Vice (Horizons Music)
Ramadanman – Reclaim (Critical Music)
Beastie Respond – Troubled Mind
Stray – Timbre (Critical Music)
Rockwell – Underpass (Critical Music)
Blu Mar Ten – Overwhelm (Blu Mar Ten UK)
Dissident – Blind Viewer (Counter Intelligence)
Instra:mental – Photograph (Darkestral)
Sabre – Original Sin (ft. Tuere) (Critical Music)
Data – Muted (Metalheadz)
dBridge – Detuned (Darkestral)
Commix – Justified (Metalheadz)
Instra:mental – Watching you (Nonplus)
Instra:mental – Translucent (Darkestral)
Beastie Respond – Bike Ride
Data – Antenna (Horizons Music) [/spoiler]

Del og kommentér

Ingen kommentarer endnu.
Vil du være den første?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *