Tarot Sport – en æstetisk støj

Fuck Buttons - Tarot Sport

Begrænsninger og uskrevne regler har aldrig været noget, Andrew Hung og Benjamin Power, også kendt som mine yndlingskomponister fra Fuck Buttons, har dyrket råt for usødet. Det gjorde de eksempelvis ikke på debutpladen fra sidste år, Street Horrsing, ej heller da de gæstede sidste års Roskilde Festival, hvor de lukkede årets begivenheder i Astoria med en lige dele indadvendig og udadvendig koncert. Blikkene skiftede kompromisløst fra at flakke om den tonstunge samling af instrumenter til et stift blik mod hinanden, i forsøget på at time og afkode hinandens samtlige bevægelser.

Kompromisløsheden fra disse to englændere vender tilbage i ny form og på nye flasker i morgen, hvor drengenes andet studiealbum, Tarot Sport, rammer den danske musikhandel. Jeg omtalte kort denne releasedato og de to danske koncerter de vil give i samme forbindelse, for godt to uger siden. Siden da har jeg gennemlyttet det nye album, som duoens pladeselskab, ATP Recordings, så elskværdigt valgte at sende mig.
Og selvom finanskrise, svineinfluenza og præsident Barack Obama er blevet nye catch phrases, siden Fuck Buttons udsendte debutskiven, så har meget lidt ændret sig.

Hvor Tarot Sport er blevet mere dansabel i forhold til forgængeren, eksempelvis på førstesinglen Surf Solar og på Space Mountain, så er det stadigvæk det grove støjhelvede, den kantede lyd og det sfæriske/mildt hypnotiserende univers der er drivkraften og charmen hos Fuck Buttons – eksempelvis på de to fantastiske skæringer Phantom Limb og Flight of The Feathered Serpent. Lyden fremstår mere digital og elektronisk end tidligere og i første omgang skræmte det mig, at der ikke længere var plads til den tidligere så tydelige tribaltromme, som eksempelvis dominerede nummeret Ribs Out fra debutskiven. Men efter flere gennemlytninger er konklusionen, at fraværet har skabt mere plads til andre elementer; harmonien har fået mere plads, efter at musikken nu i langt højere grad er overvejende elektronisk og digital, hvorfor den elektroniske og næsten æstetiske støj får en forstærket betydning og mere central rolle. Lyden er måske blevet mere poppet i nogle elementer, men ikke desto mindre er lyden stadigt ligeså fantasifuld og hypnotisk fængende som altid, men på nye grundlag end tidligere, hvilket efter mine ører er et kendetegn for en succesfuld udgivelse, at Fuck Buttons netop formår at viderføre og -udvikle duoens charme.

Fuck Buttons Phantom Limb
[audio:http://www.regnsky.dk/wp/wp-content/uploads/2009/10/05-Phantom-Limb.mp3]

Fuck Buttons Space Mountain
[audio:http://www.regnsky.dk/wp/wp-content/uploads/2009/10/06-Space-Mountain-1.mp3]

Del og kommentér

    Warning: Use of undefined constant regnsky_comment - assumed 'regnsky_comment' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /customers/b/c/0/regnsky.dk/httpd.www/wp/wp-content/themes/regnsky_/comments.php on line 45
  1. Granholm says:

    Ikke dårligt – Glæder mig til at modtage pladen!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Har du også lyst til at sige noget?