Mislyd – November

Mislyd - November

Den danske trio Mislyd kan på sin vis sammenlignes med din yndlingsret. Retten er det rene kræs, men hvem gider fodres med den til morgen, middag og aften? Nogle gange kunne det være skønt bare at riste sig en toast, ikke? For Jens Jensen, Natal Zaks og Theodor Clausen er som Mislyd en af Regnskys absolutte favoritter, det kan vi ikke komme uden om. Vi har blogget om dem, og vi har arrangeret fester med dem. Faktisk et par gange, efterhånden.

Og nu er ingen undtagelse. Resultatet af mødet mellem de to aarhusianere og Theodor Clausen fra København, hvor kærligheden til den elektroniske musik var epicentret, har nu resulteret sig i gruppens første ep – November som udkommer i morgen, den 30. oktober. Ep’en byder på fem helt nye numre, som er blevet færdigmixet af det ene medlem, Natal Zaks, som egenhændigt også har erfaringer som dubstep-producer under aliaset Tzara.

De tidligere associationer til tyske navne på den elektroniske scene som Modeselektor og Booka Shade er stadigt gyldige og legitime – og hvad så? Det har for så vidt aldrig været en forkert eller korrekt ting at holde sig til normerne fra sit eget land eller egen region. Et nummer som Kompakt taler sit klare sprog, hvor den melodiske acidhouse bringer tankerne hen mod en gruppe som Moderat, som Mislyd tidligere har haft æren at varme op for.
Inspirationerne er tydelige, men de tre talenter fremviser også uafhængighed fra de tyske tendenser fra Berlin. Tag eksempelvis Marlboro, hvor Natal Zaks’ reverbede guitarspil sammen med de knitrende elementer, støbt af organiske samples med den hoppende bas i baggrunden, danner en harmonisk og lækker bund. Organisk bliver det også på Moscow, hvor Mads Buhl Hendriksen byder ind med sin vokal. Desværre er vokalen lidt for poppet på et punkt og usleben på andre punkter, og i sidste ende formår gruppen ikke at få et optimalt udbytte ud af de ellers så uanede muligheder, der ligger i at have et nummer med vokal. Idéen er rigtig god, og jeg siger ikke at Hendriksen nødvendigvis skal udskiftes, men det er til tider som om, at vokalen kæmper en kamp mod de elektroniske beats og ikke med dem. Det er det lige gruppen mangler for at have skabt en virkelig smuk ep. I stedet bliver den blot smuk.

På trods af at det knapt er et halvt år siden vi for første gang bloggede om Mislyd og numrene Mislyd og Cancel, så fornemmer man virkelig at de tre drenge er vokset som Mislyd, vokset hen til en treenighed om hvad de vil med deres lyd, og hvor de vil hen. Ikke fordi de to ovennævnte numre blegner ved siden af indholdet på November, den dugfriske ep fremhæver i stedet flere elementer, uden at man som lytter drukner eller instrumenteringerne kæmper imod hinanden. Med November er Mislyd, tværtimod, tættere end nogensinde før på det endelige skridt imod en bredere anderkendelse fra dansk side. For mon ikke Tyskland allerede står med åbne arme til at tage imod de danske drenge?

Ep’en kan hentes hér, i 320 kbps-kvalitet, kvit og frit.

Mislyd Kompakt
[audio:https://www.regnsky.dk/wp/wp-content/uploads/2009/10/01-Kompakt.mp3]

Mislyd – Marlboro
[audio:https://www.regnsky.dk/wp/wp-content/uploads/2009/10/02-Marlboro1.mp3]

Mislyd Moscow
[audio:https://www.regnsky.dk/wp/wp-content/uploads/2009/10/05-Moscow1.mp3]

Del og kommentér

  Warning: Use of undefined constant regnsky_comment - assumed 'regnsky_comment' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /customers/b/c/0/regnsky.dk/httpd.www/wp/wp-content/themes/regnsky_/comments.php on line 45
 1. Tetra says:

  Smukt! Blev hooked fra det første indlæg om Mislyd, og er gradvist blevet mere og mere fan af dem. Men det her tager det jo til helt nye højder. Glæder mig til at høre EPen i morgen

 2. Andreas Brix says:

  Hold da op! Det er virkelig fedt det her. Tak

 3. Bergholt says:

  @ Morten — tak for en meget fin initroduktion til Mislyd. Jeg kendte fx ikke til sammenfaldet med Tzara.

  Jeg glæder mig til, at ep’en kommer online.

  Go’ weekend!

  Kasper

 4. Kristoffer Hvitfeldt says:

  Fuck hvor er det her super nice. Altid rart med et frisk pust. Tusinde tak for hjælpen Mislyd!!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Har du også lyst til at sige noget?