Orvar 90

Flyer til arrangementet

Techno kan godt være varm og sfærisk. Det beviser den nyere bølge af navne som John Talabot, AFFKT og Alt Fenster fra Spanien, men også i Sverige og Danmark er man godt med.
Harald Björk er velsagtens det navn, der vil klinge mest velkendt i dansker-ører. Med sin indie-inspirerede produktioner har han en del gange taget turen fra Stockholm til Danmark  det seneste år. Nu er tiden kommet til besøg fra en anden del af landet. Anders Ilar hopper på flyet i Göteborg og lander lørdag aften på Dunkel i København. Kufferten er pakket med deep-techno, der spænder fra det helt ambient-inspirerede som på tracket“Dirty Tricks (1997)” til det næsten trance-inspirerede “Att Leva Blandt Människor”, hvor der arbejdes grundigt med rytmearrangementerne, der konstant twistes og udvikler sig.
Netop perfektionismen i den evige udvikling af musikken er det, der gør Anders Ilar til et spændende bekendtskab. Og kombineret med de stemningsfulde – og ofte melankolske – synthflader i musikkens bund, er der dansable beats og tænksomhed nok til det 3 timers kombinerede live- og djset.
Ligesom hos Harald Björk er der tale om en utraditionel form for techno, der inddrager andre genrer og har et lidt mere eftertænksomt indtryk.

Til at bakke gæsten op præsenteres endnu en premiere. Sommeren har nogle nemlig ikke brugt på stranden, men i stedet bag computer og mixer, så de lørdag kan præsentere et fælles set under navnet MOlOM.
Det besynderlige alias dækker over en fusion af Undr P‘s arbejde med knitrende electronica temaer og Lft.gtr‘s obsession med den ligepå Berliner-techno.
De sidste par uger har nummeret “Orvar 90” ligget til stream på duoens myspace. Den lidt nervøst trippende melodi bygges op med tanker sendt mod engelske Border Community’s skrøbelige udtryk. Kunstnere som Luke Abbott og Nathan Fakes mere poppede og samtidig ekstremt introverte og personlige lyd, står som klar inspirationskilde, skønt beatet beholder den faste form Lft.gtr også præsenterer i sine egne kompositioner.

Et par uger er dog meget i internet-tid, så derfor er vi glade for at kunne præsentere det helt nye remix af førnævnte nummer. Her er nemlig tilføjet vokal fra Niels Bagge Hansen aka Vinnie Who. De har været en heftig tur gennem noget distortion, men bærer melodien og melankolien helt anderledes end selve originalen – ikke mere eller mindre personligt, men helt anderledes og i lidt køligere nuancer.

Udover MOlOM dækker Lft.gtr og Undr P op til resten af aftenens lækkerbidskener, der udover Anders Ilar også gemmer på en ekstra Anders, der eftersigende skulle være den helt rigtige – hvad det så end betyder…

Facebook-event

Tek-Zoo på Dunkel
m/ Anders Ilar, Lft.gtr, Undr P, MOlOM og “den ægte Anders”
Vestervold gade 10, Kbh. V.
Lørdag 26. september kl. 23-09

MOlOM – Orvar 90
[audio:https://www.regnsky.dk/wp/wp-content/uploads/2009/09/Orvar.mp3]

MOlOM – Orvar 90 remix feat. Niels Bagge
[audio:https://www.regnsky.dk/wp/wp-content/uploads/2009/09/Orvar-rmx-feat.-niels-bagge-2.mp3]

MOlOM – Untitled 500
[audio:https://www.regnsky.dk/wp/wp-content/uploads/2009/09/Untitled-500.mp3]

Del og kommentér

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Har du også lyst til at sige noget?