Fresh Babaganoush!

Simian Mobile Disco's Ltd. Edition

Jeg har sagt det før, og jeg vil gerne sige det en ekstra gang, for at understrege min pointe: Simian Mobile Discos seneste albumudgivelse, Temporary Pleasure, er på ingen måde et imponerende udspil, og det faktum at pladen kun består af et fåtal af kvalitetsmæssige numre kan på ingen måde redde det samlede indtryk. I midlertid har duoen udsendt en Limited Edition af selv samme album, hvor der på denne er ekstra fire numre, som figurerer på en ekstra-CD.

Jeg har aldrig rigtig forstået det koncept, hvor man som kunstner udsender et andet slags album med blot få ekstra numre, kort tid efter at det, så at sige, ”originale” album har ramt butikshandlen. Oftest er numrene fuldstændigt unødvendige, enten som b-side eller remix, og det virker a) tydeligt, hvorfor disse ikke er med på det oprindelige cd-udspil og 2) som en slesk måde at tjene nogle ekstra $$$.

Imidlertid viser det sig, at de ekstra fire numre på Temporary Pleasure rent faktisk besidder kvalitet! Det havde jeg slet ikke forventet, og nogle gange undrer det mig ligefrem, hvorfor der ikke var plads til nogle af disse på den ”unlimited” edition. Fælles for alle disse fire numre er, at det er instrumentale numre, altså har der ikke været et eller andet stjernebelagt navn ind over med sit vokalarbejde, hvilket på Temporary Pleasure virkede som et kedeligt resultat. Dog vil jeg særligt fremhæve numrene Flea In Your Ear samt Babaganoush – idérige numre, og man fornemmer som garvet lytter tydeligvis, at det er Simian Mobile Disco, som har stået for produktionen – deres kendetegn skinner simpelthen igennem. Det er som at blive hevet tilbage til de gode, gamle dyder fra debutalbummet Attack Decay Sustain Release, og det er en liflig kombination af dansegulvselskende bangers og en melankoli, som godtnok er gemt godt væk, men som alligevel kan mærkes.

Mens vi kan sidde og undre os over, hvorfor det var nødvendigt med en Limited Edition, når numrene ligeså godt kunne have været fra begyndelsen, så kan vi i fællesskab nyde disse to gode numre, som ligger frit tilgængeligt for download. Woop, woop.

Simian Mobile Disco Flea In Your Ear
[audio:https://regnsky.dk/wp/wp-content/uploads/2009/09/01-simian_mobile_disco-flea_in_your_ear.mp3]

Simian Mobile Disco Babaghanoush
[audio: https://regnsky.dk/wp/wp-content/uploads/2009/09/03-Babaghanoush.mp3]

Del og kommentér

Ingen kommentarer endnu.
Vil du være den første?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *