Simian Mobile Disco – Temporary Pleasure

Simian Mobile Disco

De to engelske producere James Ford og James Shaw fra Simian Mobile Disco er i dag ude med opfølgeren til 2007-succesen Attack Decay Sustain Release. Den nye skive er betitlet Temporary Pleasure og ligesom det gjorde sig gældende på debutalbummet har englænderne igen trukket et væld af vokalister ind over produceringen. Blandt andet er der gensyn med kendte musikere som Beth Ditto (The Gossip), Alex Taylor (Hot Chip), Jamie Lidell og Chris Keating (Yeasayer).

Mange af pladens 10 numre var i forvejen blevet leaket på det verdensomspændende net, og den faste læser har allerede optil flere gange kunne læse om tilblivelsen af det nye album. Herudover har vi som DJs også været meget glade for særligt 10,000 Horses Can’t Be Wrong, så på forhånd var der allerede et kendskab til flere af numrene i en vanlige lo-fi udgaver. Heldigvis viser det sig, at de endelige numre har fået tilsat ekstra elementer, hvilket man blandt andet tydeligt opfanger på mellemstykket på Todd Rundgren-sampleren Synthesise.

Desværre er Temporary Pleasure langt fra en åbenbaring på et red ocean som den indie-elektroniske musikscene er blevet det. James Ford og James Shaws musikalske inspirationer forekommer tydelige hele pladen igennem. SMD har selvfølgelig en kendetegnende lyd, men alt for sjældent tør de to producere give slip på sig selv som de med succes har gjort på numre som It’s The Beat. Numrene er simpelthen for anonyme, kedelige og uden gennemslagskraft, og når det tiende og sidste nummer er overstået sidder jeg simpelthen tilbage med en utilfredsstillet fornemmelse i maven.

Den lyriske narcissisme og selvsikkerhed er endnu et punkt der er nedtonet på Temporary Pleasure. På ADSR kan man fremhæve numre som Hustler, It’s The Beat, I Got This Down og Hotdog som perfekte eksempler på veldrejet narcissisme, mens man på det aktuelle album bliver spist af med det pinligt kedelige Turn Up The Dial med Young Fathers som gæstevokalist. Derudover bliver Bad Blood heller aldrig det perfekte nummer man kunne håbe på, når man har Alex Taylor med indover vokalen. Istedet kan man med lidt god vilje ligeså hævde, at nummeret lyder som noget Hot Chip ville have lavet – og det har i hvert fald tidligere aldrig været noget Simian Mobile Disco har stilet efter at skabe.

Temporary Pleasure byder på smukt producerede elementer, men de to James’er formår aldrig at skabe noget endegyldigt uforglemmeligt med den svære toer. På en mørk og overskyet mandag aften som denne forekommer kedsomheden tydeligt, men derfor vil jeg stadigt anbefale pladen som vægtapet en fredag eller lørdag aften. Alligevel bliver det aldrig mere end middelmådigt på en plade, jeg klart havde højere forventninger til.

Simian Mobile Disco 10,000 Horses Can’t Be Wrong
[audio:http://regnsky.dk/wp/wp-content/uploads/2009/08/03-10000-Horses-Cant-Be-Wrong.mp3]

Simian Mobile Disco Synthesise
[audio:http://regnsky.dk/wp/wp-content/uploads/2009/08/06-Synthesise.mp3]

Del og kommentér

  Warning: Use of undefined constant regnsky_comment - assumed 'regnsky_comment' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /customers/b/c/0/regnsky.dk/httpd.www/wp/wp-content/themes/regnsky_/comments.php on line 45
 1. enur80 says:

  Fedt med nyt fra SMD!
  Synes nu bare ikke Beth Ditto bidrager specielt positivt på pladen – virker lidt mere som et namedrop..

 2. andy says:

  yo! is the synthesise track the original or a remix?

 3. hey andy. it’s the true original track. this one is cd quality.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Har du også lyst til at sige noget?