Jong Pang: Love

Jong Pang: "Love"
Jong Pang er stadig sucker for skønhed, ligesom hele Danmarks indiebølge de seneste tre år har været det. Rigtig skønhed, der er smuk hele vejen gennem overflade, bund, tekster og stemning. Men som desværre også mest er rigtig pæn og rar.
Stjernestøvet er drysset lovlig lethåndet over numrene. Det glimter så voldsomt, at det stjæler hele lytterens opmærksomhed – og numre er ikke nødvendigvis gribende fordi de er kvalmende sukkersøde.
Men hvorfor lykkedes det ikke for Jong Pang at give plade nr. 2 et nuanceret modspil til de søde melodier, som det eksempelvis lykkedes de mere end beslægtede Choir Of Young Believers med sidste års debut? Måske fordi bunden er impotent mastereret og bassen – og ikke mindst lilletrommen – fremstår som ensomt hule fragmenter, der ikke bliver integreret i det overordnede lydbillede, og derfor ikke giver et ligevægtigt modspil til den søde diskant.
Helt galt går det på singlen ”Liar Liar”, hvor lilletrommer pludselig er ikke eksisterende, men bækkenet giver den helt gas – dårlig, dårlig masterering, og en fattig, tung, kedelig og uvedkommende lyd er resultatet.

De fine vokalharmonier med mange, dybt forskellige klange tiltrækker sig en særligt stor del af opmærksomheden, på en plade, der ellers til tider fremstår en kende anonym, og bliver svær for alvor at engagerer sig følelsesmæssigt i.  Bedst er Jong Pang, når tempoet skrues lidt ned, og der gives ro til at lade melodierne åbne sig langsomt, som på “Flare”, hvor der konstant svinges mellem hviskende passager og himmelstræbende omkvæd, som det smukt gennemgående klavertema forener.
Pladens udvikling går fra det himmelstræbende, storladne i starten til det stilfærdigt gribende i slutningen, hvor strygersuppen skiftes til messing, hvilket giver et roligere udtryk, hvor harmonierne står simpelt og overrumplende frem – som eksempelvis på de to sidste numre ”Like Your Laughter” og “Another War”.

Jong Pang spiller fantastisk og har glimrende numre, men det er meget svært at høre på en plade, der lyder decideret dårligt, og derfor er der ingen anbefaling fra mig. Tilgengæld håber jeg, at Jong Pang drager på tourne nogle ordentlige spillesteder, og man derfor får mulighed for at høre musikken på et grundlag den fortjener.

Jong Pang – Flare
[audio:http://regnsky.dk/wp/wp-content/uploads/2009/08/05-Flare.mp3]

Del og kommentér

Ingen kommentarer endnu.
Vil du være den første?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *