The Field afløser Wavves – yeah!

The field live

Lige en kort en. Wavves – ham den meget bloggede, der ynder at lade sine fantastiske popmelodier drukne i massiv støj, aflyste i går sin koncert på Roskilde Festival. Men det er jeg virkelig glad for. I bytte har vi nemlig fået en af de sidste års mest toneangivende kunstnere på den elektroniske scene: svenske Alex Willner aka The Field. Willner er i øjeblikket albumaktuel med sin anden plade, “Yesterday & Today”, der selvom den ikke er genial på samme måde som debutens nyskabende lyd, ikke er en dårlig udgivelse at have på papiret.

The Field er neo-trance, hvis den beskrivelse ikke gav mindelser om forfærdelige lydlandskaber hos dig. Det er melodisk og stemningsfokuseret techno, hvis du godt kan lide sådan noget. Eller det er electronica, hvis genrenørderi er lige meget.

Og det er det i tilfældet The Field. Musikkens brug af choppede vokalsamples, inciterende rytmer og fortællende sensitivitet går sammen i nogle komplette, personlige og forbilledligt sikre kompositioner. Trods de lidt heftige beats, er variationen gennemgribende og central i lydbilledet, der konstant føres videre med nye påfund. En behersket hittepå-somhed, der også har inspireret Foals til at lave deres glimrende remix af nummeret “The More That I Do”.

The Field arbejder med en naturlig og organisk lyd, der særligt er blevet fremmet efter samarbejdet med Battles trommeslageren John Stainer. Dog er han ikke med, når The Field optræder live. Det er percussionisten Dan Enqvist og multiinstrumentalisten Andreas Söderstrom til gengæld, og sammen skaber de det levende lydbilledes nye dybder.
Og sådan gik det til, at Roskilde-programmet lige pludselig så 10 % bedre ud.

UPDATE: Også et af festivalens hiphop-hovednavne, amerikanske Lil’ Wayne har aflyst. Der er nu fundet afløser til koncerten på Orange Scene tidligt lørdag aften i balkanfestorkestret Gogol Bordello, og ikke som rygterne tidligere gik med Nephew. Og vurdér så selv om dét er skidt eller godt.

The Field – A Paw In My Face
[audio:http://regnsky.dk/wp/wp-content/uploads/2009/07/02-A-Paw-In-My-Face.mp3]

The Field – The More That I Do (Foals remix)
[audio:http://regnsky.dk/wp/wp-content/uploads/2009/07/The-More-That-I-Do-Foals.mp3]

Myspace

Del og kommentér

  Warning: Use of undefined constant regnsky_comment - assumed 'regnsky_comment' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /customers/b/c/0/regnsky.dk/httpd.www/wp/wp-content/themes/regnsky_/comments.php on line 45
 1. Nick says:

  Hvordan var det så?

 2. Eva Regnsky says:

  Hej Nick,
  Det var fantastisk, simpelthen mindblowing! Glæd dig til Strøm. Ligepludselig gav det den der trance-betegnelse mening.. for det var virkelig tranceskabende. På en ikke-irriterende, hypnotiserende og dybt fascinerende vis.

  kh eva.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Har du også lyst til at sige noget?