Eventyrlighed og krise forenet

Múm

Island har for mig altid fremstået som et mystisk og eventyrligt sted, som man aldrig rigtigt kommer ind på. Denne mystik har sat et særpræg på den islandske musikscene til alle tider, og har gjort netop dén til noget helt udefinerbart. Og hvem kan også undgå at lade sig inspirere af et land der rummer så meget skønhed og kultur, at det er de færreste der i virkeligheden kan beskrive det, medmindre man da har levet tæt op ad det hele sit liv.

Det har de syv smukke unge mennesker, som siden 1997 har dannet bandet Múm, og som kendetegner sig ved at experimentere inden for en lang række genrer som postrock, elektronisk og folk. Med deres samtidige mod og naivitet bringer det mig tilbage til mine spæde teenageår, hvor sårbarhed var en livsstil.

Bandet er netop nu klar med deres femte album i rækken, Sing Along To Songs You Don’t Know, som eftersigende skulle omhandle nogle af de kriser som Island står overfor i øjeblikket, økonomisk og politisk. Albummet er sat til at udkomme den 24. august på pladeselskabet Morr Music.

MúmThe Smell Of Today Is Sweet Like Breastmilk in the Wind
[audio:http://regnsky.dk/wp/wp-content/uploads/2009/07/05-The-Smell-Of-Today-Is-Sweet-Like-Breastmilk-in-the-Wind.mp3]

MúmIf I Were a Fish
[audio:http://regnsky.dk/wp/wp-content/uploads/2009/07/01-If-I-Were-a-Fish.mp3]

MúmProphecies & Reversed Memories
[audio:http://regnsky.dk/wp/wp-content/uploads/2009/07/03-Prophecies-Reversed-Memories.mp3]

Trackliste:
1. “If I Were a Fish” – 4:16
2. “Sing Along” – 5:39
3. “Prophecies & Reversed Memories” – 4:06
4. “A River Don’t Stop to Breathe” – 4:45
5. “The Smell of Today Is Sweet Like Breastmilk in the Wind” – 4:47
6. “Show Me” – 3:45
7. “Húllabbalabbalúú” – 3:27
8. “Blow Your Nose” – 4:07
9. “Kay-ray-kú-kú-kó-kex” – 3:57
10. “Last Shapes of Never” – 2:27
11. “Illuminated” – 4:09
12. “Ladies of the New Century” – 3:45

Del og kommentér

  Warning: Use of undefined constant regnsky_comment - assumed 'regnsky_comment' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /customers/b/c/0/regnsky.dk/httpd.www/wp/wp-content/themes/regnsky_/comments.php on line 45
 1. Rikke says:

  Hvis jeg ikke vidste det var múm jeg lyttede til, ville jeg ikke kunne gætte det. fine fine numre.

 2. Jesper says:

  Jeg må indrømme at jeg ikke synes særligt godt om det, jeg er ellers meget vild med hvad Múm tidligere har udgivet, især “Finally we are no one” fra 2002, som jeg ser som deres bedste plade.

 3. Jeg er helt enig. Finally We Are No One var et mesterværk, og ikke at sammenligne med de nye numre. Til gengæld synes jeg det er meget rart med lidt fornyelse ind imellem. Men det har rigtignok lidt mistet det mere betagende præg i den lidt sukkende og mystiske vokal som nu er erstattet af lidt for folket muntersang.
  Det er et helt andet Múm vi har fået at se. Se bare hvad en finanskrise kan gøre ved folk

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Har du også lyst til at sige noget?