Christian Löffler

Mondaufgang Am Meer af Caspar David Friedrich
De færeste associerer den tyske delstat Mecklenburg-Vorpommern med andet end færgefart mellem Gedser og Rostock, samt meget lange turer gennem landskaber via Autobahn. Disse turer ender vel oftest i Berlin, hvor den scenen for den elektroniske musik altid har haft for rygte for at befinde sig glimrende. Men delstaten er også kaldt “De tusinde søers stat” og den romantiske ensomheds-maler Caspar David Friedrich kommer også herfra. Og det giver en del bedre mening at associere Christian Löfflers musik med 1800-tallets stemningstunge, langsomt bjergtagende og hjertegribende smukke malerier end med toldfri shopping og tællen af gule Toyoto’er.

Christian Löffler udsendte i foråret ep’en “Heights” på det nystartede label Ki Records, og det har ført mig ind i hans spinkle, dubbede techno, som jeg er sunket helt ind i. Det er melodiøst finfølt som på “Silent Night”, stemningsfuldt og har en nærmest nordisk distance i de blå toner. Det er dubbet på “Heights”, hvor tempoet bliver lidt højere, men Löfflers brug af loops trækker dig helt ind i stemningen, og det fungerer ligeså godt i en stille nattetime derhjemme som på en klub.

Næste gang jeg kører gennem Mecklenburg-Vorpommern vil jeg se malende landskaber med ensomme personager og have Christian Löffler som soundtrack.

Christian Löffler – Heights
[audio:http://regnsky.dk/wp/wp-content/uploads/2009/07/christian-loeffler-heights.mp3]

Christian Löffler – Silent Night
[audio:http://regnsky.dk/wp/wp-content/uploads/2009/07/christian-loeffler-silent-night.mp3]

Del og kommentér

Ingen kommentarer endnu.
Vil du være den første?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *