Pavillion Junior guide #2

MFMB
MFMB fangede i den grad min opmærksomhed da de blev offentliggjort. Beskrivelsen fra Roskilde Festival fremhæver musikken som dansevenlig house-, krautrock-, disco- og shoegazerinspireret, og den utraditionelle musikalske mikstur fik mig til at spidse ører. Dog lever musikken ikke helt op til den spændende beskrivelse, og house elementerne gemmer sig godt, ligesom jeg savner lidt mere struktur over numrene, da de ofte bliver for lange og ufokuserede. Tilgengæld kan MFMB betegnes som et energisk band, og jeg glæder mig til at se publikum hoppe med.

MFMB – Heat Like This
[audio:https://regnsky.dk/wp/wp-content/uploads/2009/06/HEAT_LIKE_THIS.mp3]

Men Among Animals
Jeg lagde rigtigt mærke til Men Among Animals, da deres koncert på Spot Festival sidste år fik 6/6 stjerner af en anmelder fra Gaffa, og disse ord med på vejen:

“Numrene er uden nogen undtagelser velskrevne, originale og enormt catchy rockperler, og de leveres med et overskud, der sjældent er set på en scene. Spilleglæden er sprudlende, og det smitter af på publikum, der for en gangs skyld lukker munden og fokuserer på scenen, mens de ivrigt klapper med og hujer og pifter, når pauserne mellem numrene tillader det.”

Det er lidt at leve op til. Med kreativ instrumentering og fortræffelige sans for den gode melodi giver Men Among Animals et originalt bud på en dansk opdatering af 60’er solskinspoppe, og bandet skylder vist også en lille tak til de der surfer-dudes fra Beach Boys. Måske kan du huske kvarteten fra Det Elektriske Barometer, som de gæstede for 1½ år siden med det smukke og legesyge nummer “Other Ways”. Ellers får du en chance for at stifte bekendtskab med bandet mandag kl. 15 på Roskilde – og selvfølgelig lige her ved nummeret “Slow Years”.

Men Among Animals – Slow Years
[audio:https://regnsky.dk/wp/wp-content/uploads/2009/06/07_Slow_Years.mp3]

Twins Twins
Ikke mange kilometer fra Men Among Animals musikalske hjemsted finder vi Twins Twins. Dog peger kompasset her stik indierock, i forståelsen skarpt skårne melodier med en flabet attituide ikke langt fra de beslægtede Lily Electric. Det er efterhånden et stykke tid siden vi hørte nyt fra bandet, men de skulle eftersigende skulle være klar med opfølgeren til sidste års “Five Songs” ep snart. Den kommer ud på Morningside Records, hvilket næppe kan undre nogen, da Twins Twins er gå-på mod, enkle opbygninger og umiddelbar musikglæde kogt ned til heftige 3 minutter.

Såfremt sidste anbefalinger til Roskilde Festival’s opvarmningsdage – i næste uge planlægger vi guides til festivalens hovedprogram.

Del og kommentér

Ingen kommentarer endnu.
Vil du være den første?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *