Spot2009 – om man er der eller ej.

spot stemning

I denne weekend ønsker jeg mig til Århus. Det er nemlig i disse dage den 15. omgang Spotfestival løber af stabelen og gør Århus til hele Skandinaviens mekka for musik fra den ovre undergrund.
Regnsky dækker ikke Spot i år – desværre. Tilgengæld har jeg de sidste to dage så godt som boet på disse to sider: DR’s temaside om festivalen og Spot’s hjemmeside, der begge kan stille behovet for liveoptagelser såvel som interview og anmeldelser.

Det er en udfordring at omtale en festival 300 km. fra begivenhederne, men jeg vil alligevel i høj grad anbefale jer nogle ting. I dag ville jeg, hvis altså jeg befandt mig i Århus, smutte forbi Archauz store scene kl 20 og opleve et af de seneste skud på den neoromantiske indiescene (tænk Choir Of Young Believers, Jong Pang osv), nemlig Messy Shelters med Mikkel Bolding i spidsen. Derefter ville jeg kickstarte aftenens fest hos Who Made Who, fortsætte den hos Birk Storm og slutte af hos altid fantastiske Death By Kite, der lukker Archauz kl. 00.

Hvis du imidlertid befinder dig et andet sted end Århus, så vil jeg anbefale dr.dk’s optagelse af White Pony‘s koncert/live dj-show, der gæstes af prominente gæster som Asbjørn Auring Grimm – som de fleste nok vil kende fra snart albumaktuelle fra Decorate. Decorate. – og Freja Loeb, som jeg tidligere har spået en fremtid som Danmarks popdronning. God som feststarter. DR har også optaget koncerter med bl.a. Fagget Fairys, Giana Factory og Asteroids Galaxy Tour – så kan man nyde dem mens man drømmer sig til Århus… suk.
Edit: tjek også soundvenue, de laver videoblogs fra festivalen.

Spotfestival på DR

Spotfestival (officiel)

Del og kommentér

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Har du også lyst til at sige noget?