Lft.gtr

lft.gtr

Jeg har snart nævnt kunstnere fra InkInk så meget, at det begynder at være helt pinligt. Men det understreger pointen meget godt, ikke? Det er der, det særligt interessante og nyskabende indenfor dansk upcomming musik sker, og her de nye talenter for alvor kan betegnes som nye – de er nemlig originale.
Den betegnelse passer i særdeleshed godt til Luft Guitar, også kendt under den mere internationalt venlige forkortelse Lft.gtr. Bag disse to alias står Jacob Eriksen, der tidligere slog sine folder som manden bag synthen i indierock/electronica bandet Son My.

Nu er der sket en markant forandring, og de traditionelle rockinstrumenter er blevet skiftet ud med technoens maskinpark.  Det er minimalt, og gentagelsen er det bærende element i kompositionerne, men under overfladen lurer en opfindsomhed og legesyge, der driver rytmerne mod hinanden og former et originalt og uforudsigeligt lydbillede.
Stemningen er generelt kølig, og der er ingen tvivl om at Lft.gtr kommer fra nord af, særligt på nummeret “Waterfront”, der ellers er langsomt bygget op og aldrig bliver helt forløst.  Det gør “Higgs” derimod. Skønt den langsomt opbyggede intro rammer det omkring 3:20 inde i nummeret sit peak og bygger langsomt op med et nyt, simpelt beat.

“Walk Away” – i øvrigt Lft.gtr’s seneste produktion – er der vokal fra Kat Tales på programmet. Nummeret er nærmest i hit-form, og er en sand ørehænger med sit stemningsfulde repetative synthtema, det er svært ikke at lade sige rive med af, skønt den kølige distance stadig ligger over vokal såvel som beats. Læg især mærke til keyboardrundgangen, der nærmest bliver rent hypnotiserende og drager lytteren ind i det smukke univers. 

Udover aktiviteten som musiker og komponist gør Lft.gtr sig i øjeblikket bemærket med sine dj-set rundt omkring i København. Her er også techno af den mere minimale skuffe på programmet, men med en detaljeret enkelthed, der konstant overrasker og forundrer lytteren. Særklasse.

Oplev Lft.gtr som dj imorgen torsdag til “TekZoo” @ Dunkel, hvor han gøres selskab af Fredski (Tartelet rec) og Daniel San. Tjek flyer og event.

Lft.gtr – Walk Away
[audio:https://regnsky.dk/wp/wp-content/uploads/2009/05/walk-away.mp3]

Lft.gtr Higgs
[audio:https://regnsky.dk/wp/wp-content/uploads/2009/05/higgs.mp3]

Lft.gtrWaterfront
[audio:https://regnsky.dk/wp/wp-content/uploads/2009/05/waterfront.mp3]

TekZoo
m/ Fredski, Lft.gtr, Daniel San
@ Dunkel
 Torsdag 7.5.2009

Lft.gtr på Myspace

Del og kommentér

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Har du også lyst til at sige noget?