Den elektroniske Roskilde Festival #1

soulwax_pic

Roskilde Festivals program er nu en kendsgerning, og på trods af de omkring 15 navne, der endnu mangler at blive offentliggjort kan vi ligeså godt sige det, som det er: det elektroniske program er hverken frygtelig spændende, har nok ikke fyldt særligt meget i budgettet, og gengangere fra foregående festivaler sender et signal om en lille stilstand hos bookerne – i hvert fald indenfor denne genre.
Men kvaliteten af navnene har Roskilde sandelig styr på, og 2ManydjsDeadmau5 og 2562 er der næppe nogle med hang til elektroniske beats og de helt store mixere på scenen, der bliver kede af at stifte live-bekendtskab med.

2ManyDjs skulle i april have spillet på Rust i København, men aflyste den optræden ganske kort før koncerten. Dj-duoen der består af de to Soulwax-medlemmer David og Stephen Dewaele, og er kendt for skamløst at mixe historiens værste og bedste pophits (både Britney og Hot Chip – og alt det ind imellem) til en nærmest ugenkendelig fest. Det er både cheesy og helt helt fantastisk. 

Når mine techno-abstinenser melder sin ankomst under årets festival, vil jeg med længsel se frem mod Deadmau5. Bag sin karakteristiske scenerekvisit – et gigantisk musse-hoved i Mickey Mouse-stilen – gemmer canadiske Joel Zimmerman sig selv og sin musik, der lægger sig i fest-feltet mellem techno, house og trance, og derved er det tætteste jeg kommer på mit drug. Deadmau5 balancerer på kanten mellem ulideligt provins-diskoteks-tramp og en heftig fest. Jeg håber virkelig han holder sig til det sidste.

Med 2562 vender vi snuden den helt anden vej. Sidste år udgav Dave Huismans første gang noget under sit 2562 alias, nemlig den yderst kritikerroste “Aerial”. Debuten præsenterede en udvikling i dubstep-genren, der som seneste deciderede genre på det elektroniske stamtræ har haft et særligt kendetegn: bas. 2562 kombinerer imidlertid de dybe toner med kendetegn fra både minimal og house, hvilket giver et afvekslende lydbillede, der dog stadig har fokus på rytmen.

2562 – Kameleon
[audio:http://regnsky.dk/wp/wp-content/uploads/2009/05/kameleon.mp3]

Men tja, der er mange gengangere i programmet – her tænker jeg særligt på Lulu Rouge (der også sidste år spillede på festivalen), Trentemøller (der i 2007 spillede for et proppet Arena-telt) og Mike Sheridan (der efter undertegnedes mening er noget overeksponeret efterhånden – og spillede to gange på sidste års festival). Dog indrømmer jeg gerne, at jeg glæder mig sindssygt meget til Trentemøllers live dj-set, hvis hans venner altså er i de kaliber jeg håber på…
Vi vender ganske snart tilbage med en ny omgang elektroniske festivalgæster, det i særdeleshed er værd at bemærke.

Del og kommentér

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Har du også lyst til at sige noget?