Roskilde og gåden om aktualitet og relevans

roskilde_festival_2_353781m

I dag, torsdag, blev 74 navne tilføjet til listen af musikere, der vil spille på dette års Roskilde Festival, som med warm up inkluderet foregår fra 28. juni til 5. juli. Dagens største navne må siges at være Nick Cave, der for andet år vender snuden mod Dyrskuepladsen. Hvor han sidste år spillede med sit band Grinderman spiller han i år med The Bad Seeds, som han har spillet sammen med i over 25 år og udsendt over et dusin plader med, hvor Dig, Lazarus, Dig!!! fra 2008 er den seneste. Udover Nick Cave and The Bad Seeds må man forvente, at dagens tilførsler af danske Mew og Anders Trentemøller samt de amerikanske støjrockere …And You Will Know Us By The Trail Of Death vil være i stand til at tiltrække en masse mennesker.

Alt i alt føler jeg, at der er kommet en god håndfuld navne, som jeg bestemt skal tjekke ud på festivalen – sikkert også flere end der lige bliver tid til. Problemet er imidlertid, hvordan nogle af navnene er gengangere fra sidste års festival. Heriblandt kan nævnes Lulu Rouge og Stella Polaris Sound System. Men sådan er det jo med et program der på nuværende tidspunkt huserer 150 navne, endnu mangler at offentliggøre cirka 25 navne og skal ramme et væld af segmenter.

Det skal på Roskilde Festival særligt blive interessant at stifte bekendtskab med nogle navne af en “mindre” karat, samt navne man endnu ikke har oplevet live. Særligt glæder jeg mig til Major Lazor, Switch’s reggaesamarbejde med Diplo, som jeg tidligere har erklæret min kærlighed til, samt Harry’s Gym, som efter nogle gennemlytninger på nogle punkter kan sammenlignes med Blonde Redhead.
Herudover bliver det også interessant at opleve nogle af de navne som tidligere er blevet fremhævet her på Regnsky. Heriblandt kan Vinnie Who, Chap og The Pains of Being Pure at Heart nævnes.

Som sagt foregår Roskilde Festivals warm up fra 28. juni til og med 1. juli, mens den “rigtige” festival strækker sig fra 2. til 5. juli. Har man endnu ikke købt billet kan den erhverves med indgang til samtlige dage på Billetlugen for 1785+gebyr…hvad end dét så er.

Major Lazer Zumbi

[audio:http://regnsky.dk/wp/wp-content/uploads/2009/04/zumbi.mp3]

Del og kommentér

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Har du også lyst til at sige noget?