Peace Boat

snake and jet's igang med deres GAME

Jeg kom i sidste uge kort ind omkring Snake and Jet’s Amazing Bullit Band og deres nye album, Peace Boat. Siden sidst har Det Elektriske Barometer testet Sleeping Turtelneck fra det nye album, som udkom i går. Et album, hvis cover og indhold udgør et stort brætspil, hvor størrelsen og indholdet afhænger af om man har købt pladen som CD eller LP. Uden at jeg endnu havde gået i dybden med albummet virkede det altså som om, at coveret, designet af kraut-grafikeren Stefan Mylleager, skulle reflektere og indbyde til et univers og lydbillede, præget af en ungdommelig legesyge og rastløshed. Elementer, som også vidste sig at være nogle af de gennemgående træk ved duoens debutalbum, X-Ray Spirit.

Min formodning viste sig til fulde at være berettiget på intronummeret A Dinner With, hvor 70’er-orgel nærmest bliver voldtaget af hvad der må formodes at være et par eksperimenterende og yderst legesyge fingre. Samtidigt bliver guitaren i korte træk grebet, og som vi kender de herre Thomas Frederiksen og Thor Rasmussen bliver ordene nærmest impulsivt spyttet ud, i sådan en grad at det nærmest virker overvejet og giver mening.

Albummet er spækket med en ungdommelig energi og stream-of-consciousness-agtige vokaler indover en skæv genreblanding, der rent faktisk virker tiltalende. Peace Boat er, netop som pressemeddelesen selv udtrykker det, en ganske unik kombination af spontanitet og improvisation på den ene side og gennemarbejdede arrangementer på den anden. Alligevel mangler jeg lidt mere produktivitet end kreativitet på nogle af de numre, hvor den improviserede vokal stjæler for meget af rampelyset. Vokalerne danner som sådan aldrig centrum på nogle af albummets numre, men spontaniteten giver til tider et umiddelbart indtryk at nogle af numrene mangler gennemtænkning. Dog kompencerer de herre for deres manglene kreativitet på vokalerne når det gælder håndteringen af alskens instrumenter, særligt på det førnævnte orgel, hvilket giver albummet en flot helhed.

Snake and Jet’s Amazing Bullit Band – A Dinner With (stream)
[audio:http://regnsky.dk/wp/wp-content/uploads/2009/04/01-a-dinner-with.mp3]

Snake and Jet’s Amazing Bullit Band – Modernist Road Trip (stream)
[audio:http://regnsky.dk/wp/wp-content/uploads/2009/04/09-modernist-road-trip.mp3]

Snake and Jet’s Amazing Bullit Band Smiling Makes Bitter
[audio:http://regnsky.dk/wp/wp-content/uploads/2009/04/05-smiling-makes-bitter.mp3]

Del og kommentér

Ingen kommentarer endnu.
Vil du være den første?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *