Og fine ting, som nektariner og ingefær.

twin-sister

Bandet med de fine ting hedder Twin Sister og stammer fra New York. På steder med navne som Cake Shop og Lulu’s Village Pub spiller de koncerter, og når man hører deres musik, får man lidt for meget lyst til at tage til New York og høre mere, lige med det samme.
Efter jeg for et par måneder siden surfede ind i bandet på en myspacetur, mindede end ven mig igen om dem. Det er jeg rigtig glad for han gjorde, for Twin Sister er et band, der er så fint, at man helt får tårer i øjnene af musikken, og har lyst til at dele dem med alle, man godt kan lide.

Musikken er generelt i det mere afdæmpede hjørne, som vi kender fra eksempeltvis Beach House. Numrene er bygget op af ringlende guitarspor med de svævende, smådistancerede vokaler ovenpå. I Twin Sister er vokaltjansen delt mellem en mandlig og kvindelig sanger. Og vokalen er et interessant element i Twin Sisters, for de bruger den både som melodibærende element og som et helt instrument – tonerne holdes længere, og de nærmest flyder henover musikken.
Men selvom lydbilledet ofte holdes helt simpelt, er melodierne utroligt fængende. Rent genremæssigt passer beskrivelsen “Eksperimental/pop” fra deres myspace ganske godt – Twin Sisters kan noget med harmonier, og det gør musikken så magisk. Et nummer som den fabelagtige “Nectarine”, har en enorm opfindsomhed i det ellers lidt underspillede lydbillede – de kan få horn til at lyde som en svag sirene i baggrunden og som den roligste underlægning til vokalen.

Sidste år udgav Twin Sister ep’en “Vampires with Dreaming Kids”, efter gennem deres myspace og almindelige hjemmeside at have sluppet en hel del demoer. Nu ligger “Vampires With Dreaming Kids” til gratis download i sin helhed her, og det kan kun anbefales, at man downloader den, samt alle de andre demoer, b-sider og skitser. For hvem kan ikke lide fine ting som nektariner og ingefær?

Twin Sister Nectarine
[audio:https://regnsky.dk/wp/wp-content/uploads/2009/04/03_nectarine.mp3]

Twin SisterGinger
[audio:https://regnsky.dk/wp/wp-content/uploads/2009/04/02_ginger.mp3]

Myspace
Download ep

Del og kommentér

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Har du også lyst til at sige noget?