Noget om Island og følsomhed

Riceboy Sleeps

Velkommen tilbage til drømmeland. Et næsten glemt sted i en travl hverdag, men ikke desto mindre et vigtigt univers af bibeholde. Og hvem anden skulle minde os om det end Jónsi Birgisson, forsangeren fra det succesfulde islandske band Sigur Rós. Han har sammen med sin kæreste, Alex Somers, skabt projektet Riceboy Sleeps, som i flere år både har lagt navn til kunst og musik fra deres side.

Selvom man selvfølgelig vil spotte en vis lighed med Sigur Rós rent musikalsk, er der specielt én meget bemærkelsesværdig forskel ved det nye projekt. Jónsis vokal, som vel egentlig er blevet et af de mest essentielle kendetegn for Sigur Rós gennem årene, er i Riceboy Sleeps erstattet med en mere instrumental lyd. Dette er selvfølgelig en ret bemærkelsesværdig forskel, som også giver musikken et meget flyvsk og drømmende præg, uden at gøre det kedeligt.

Første gang jeg stødte på Riceboy Sleeps var i februar med deres bidrag Happiness på velgørenhedsalbummet Dark Was The Night. Dette album var et samarbejde mellem diverse kunstnere (blandt andre Sufjan Stevens, Arcade Fire, Beirut, Grizzly Bear og Feist) og organisationen Red Hot med det formål at støtte bekæmpelsen af AIDS verden over.

Den 20. juli kommer endeligt deres fulde album med den simple titel Riceboy Sleeps hvor både Happiness og det fantastiske nummer Daníell In The Sea er indbefattet. Du kan se videoen til førnævnte nummer nedenunder.

Riceboy SleepsHappiness
[audio:http://regnsky.dk/wp/wp-content/uploads/2009/04/11-happiness1.mp3]

Del og kommentér

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Har du også lyst til at sige noget?