Man kan høre farver…

CFCF

Første gang jeg stiftede bekendtskab med canadieren Mike Silver, alias CFCF, var i forbindelse med et remix af den hypede, elektroniske trasherduo Crystal Castles og deres nummer Air War. Sidenhen har den Montrealbaserede Silver under sit kunstneralias færdiggjort og udsendt flere 7- og 12″ere og senest EP’en Panesian Nights som udkom på Paper Bag Records tilbage i januar samt remixet mange forskellige kunstnere. Særligt vil jeg erklære min kærlighed til hans remix af de skrigende psykopater fra HEALTH, hvor et nummer forvandles fra eksperimenterende støjrock til hvad man nærmest kan kalde disco.

En ven pointerede for nyligt overfor mig, at CFCF kunne sammenlignes lidt med Ratatat – hvilket jeg efterfølgende på nogle punkter måtte give ham ret i. Særligt over nummret “You Hear Colours”, featured på  7″‘eren af samme navn, er der en chillet stemning med milde elektroniske fagter og simple riffs på guitaren. Videoen er altså også lækker og skulle vidstnok handle om at flygte væk fra indelukketheden – bare se selv:

Okay, det bliver faktisk til to videoer, for så kan jeg også forklare valget af billedet til dette indlæg. Vidoen “Crystal Mines” er fra Panesian Nights og er en sammenklippet og redigeret udgave af gammel pulp/krimi-film fra 70’erne, baseret på den franske TV-serie “L’Homme Sans Visage“. Og så er den fucking sej.

CFCF er altså aktuel med EP’en Panesian Nights, der på en skæv måde kombinerer drømmende og dvalende psykedelisk electro med 8-bit. EP’en indeholder 7 numre og kan blandt andet købes digitalt via iTunes.

Panesian Nights:
1. Crystal Mines
2. Call Girl
3. The Explorers
4. Arctic
5. Sogni Rossi
6. Goodbye
7. Color Dreams

CFCF You Hear Colours
[audio:http://regnsky.dk/wp/wp-content/uploads/2009/04/01_you_hear_colours_1.mp3]

CFCF Crystal Mines
[audio:http://regnsky.dk/wp/wp-content/uploads/2009/04/cfcf_crystalmines.mp3]

HEALTH – Triceratops (CFCF remix)
[audio:http://regnsky.dk/wp/wp-content/uploads/2009/04/triceratops-cfcf-remix.mp3]

Del og kommentér

Ingen kommentarer endnu.
Vil du være den første?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *