CPH:PIX

Det er sjældent, vi her på regnsky beskæftiger os med andre kunstformer end musik. Nu er der i midlertid en usædvanlig god anledning til at fokusere på de levende billeder. Ikke blot fordi København i disse dage er oversvømmet med nok fantastiske film til at fylde en mellemstor provinsbiograf et helt år, men i særdeleshed fordi CPH:PIX kan præsentere en af sidste års mest omtalte musikfilm første gang i Danmark.

En film med den tyske technoscenes velsagtens mest efterspurgte dj i hovedrollen lyder som et spøjst cast, men Paul Kalkbrenner er i “Berlin Calling” i sit rette element. Filmen udspiller sig i Berlins club-undergrund, hvor folk er høje på lige dele piller og de trancedannende beats, der også agerer soundtrack til filmen. Historien kort: DJ Ickarus (filmens hovedperson) turnerer Europas hotteste klubber og festivaller tynde som live-dj, og mens populariteten når et uset højt niveau, vokser forventningspresset og brugen af coke. Instruktør Hannes Stoehr illustrerer med “Berlin Calling” virkeligheden i klubmiljøet med en fiktiv fortælling, der har en misundelsesværdig nerve og autencitet i den altid aktuelle opdatering af kampen for at undgå at ramme bunden.
En samtidsrelevant fortælling om nedturen, håbet og den fremdrivende beruselse i stofferne – men først og fremmest musikken.

“Berlin Calling” vises to gange på CPH:PIX – til den allerede udsolgte premiere i Dagmar d. 23.4. samt d. 25.4. i Empire. Efter visningen i Dagmar lægger selveste Paul Kalkbrenner og labelmakker Sascha Funke (der iøvrigt har en birolle i filmen) vejen forbi Kødboderne 18. Enhver med hang til melodisk, melankolsk og organisk techno kan med fordel spendere torsdag aften i det fine selskab.

Paul Kalkbrenner – Altes Kamuffel (Berlin Calling edit)
[audio:http://regnsky.dk/wp/wp-content/uploads/2009/04/06-paul-kalkbrenner-altes-kamuffel-special-berlin-calling-edit.mp3]

Sascha Funke – Mango (Berlin Calling edit)
[audio:http://regnsky.dk/wp/wp-content/uploads/2009/04/09-sascha-funke-mango-special-berlin-calling-edit.mp3]

“Berlin Calling” afterparty
Line-up:
Paul Kalkbrenner (live) + Sascha Funke
Kødboderne 18
23.4 – entré 90 kr.

To dage efter kan turen passende gå mod Kødbyen igen – dog i en lidt anden anledning. Filminstruktøren Vincent Moon har tidligere fået omtale her på Regnsky med sin videoblog La Blogotheque, og på CPH:PIX er han aktuel med sin dokumentar om tilblivelsen af New Yorker-bandet The Nationals album “Boxer”. Som resten af Moon’s film er “A Skin, A Night” en hudløst ærlig og poetisk dokumentation af et bands arbejdsproces, visualiseret gennem de karakteristisk sort/gul-farvesatte one-shot klip, der stilmæssigt henter inspiration fra dogme-traditionen.

“A Skin, A Night”
Øksnehallen
25.4. kl. 16

The National – Tall Saint (demo)
[audio:http://regnsky.dk/wp/wp-content/uploads/2009/04/04-tall-saint-demo.mp3]

Del og kommentér

Ingen kommentarer endnu.
Vil du være den første?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *