Blæksprutten Sufjan Stevens

Sufjan Stevens

Kærligheden sætter ingen grænser, og derfor er det tid til et megapost; Jeg beundrer virkelig Sufjan Stevens’ arbejde. Selvom den Michigan-baserede folkmusiker knap nok er i midt-30’erne har han allerede syv studiealbums på samvittigheden. De syv albums har taget ham fra et meget kantet og eksperimenterende elektronisk album i 2001, Enjoy Your Rabbit, videre til to albums omhandlende staterne Michigan og Illinois i henholdsvis 2003 og 2005, og over til et meget sødt julealbum året efter. Sufjan Stevens mestrer alskens instrumenter, fra en banjo til et piano og alt imellem.

Sufjan Stevens – Casimir Pulaski Day (fra Come On Feel The Illinoise!)
[audio:http://regnsky.dk/wp/wp-content/uploads/2009/03/sufjan_stevens-casimir_pulaski_day.mp3]

Det har altså allerede været en lang rejse Sufjan Stevens har været ude på, hvor han senest var pladeaktuel for snart to og et halvt år siden, men han har alligevel gang i en masse projekter. Blandt andet har han medvirket på et hav af sange, blandt andet hos kunstnere som Rosie Thomas og senest som pianist i den 60 sekunder lange intro for det norske rockband I Was A King og nummeret It’s All You. I Was A King er pladeaktuelle med deres debut af samme titel og man kan med bandets støjrock drage et par parraleller til bands som Dinosaur Jr.

 Rosie Thomas Why Waste More Time?
[audio:http://regnsky.dk/wp/wp-content/uploads/2009/03/02-why-waste-more-time.mp3]

I Was A King – It’s All You
[audio:http://regnsky.dk/wp/wp-content/uploads/2009/03/its-all-you.mp3]

Derudover producerede han den amerikanske og svært kristne indieduo The Welcome Wagons debutalbum af samme navn, som udkom i december, sidste år. Duoen består af præsten Vito Aiuto og hans kone Monique der, ligesom Sufjan, stammer fra staten Michigan. Albummets genre kredser sig om folkpoppen på mange af de måder som vi allerede kender den og deres lyd er meget beskeden og melodisk. Teksterne omhandler Gud og det kristne liv, og store dele af albummet er da også blevet til via indspillinger i kirker. Tjek det ud, hvis ikke den stærke kristendom og kærligheden til Gud har skræmt dig væk.

The Welcome Wagon Up On A Mountain
[audio:http://regnsky.dk/wp/wp-content/uploads/2009/03/01-up-on-a-mountain.mp3]

Slutteligt skal I heller ikke snydes for den seneste Sufjan Stevens-skæring, som kommer fra kompilationen Dark Was The Night, som er et støttealbum i kampen mod AIDS, hvor en perlerække af indiekunstnere som Andrew Bird, Iron & Wine, The National og Conor Oberst også bidrager med numre. Sufjan Stevens’ nummer, You Are The Blood, bringer mange minder tilbage til den snart otte år gamle Enjoy Your Rabbit-plade med mange elektroniske elementer, men på det 10 minutter lange nummer oplever man også en mere orkestral, symfonisk og rocket lyd, som man husker det fra Greetings From Michigan og Come On, Feel The Illinoise!.

Sufjan Stevens You Are The Blood
[audio:http://regnsky.dk/wp/wp-content/uploads/2009/03/sufjan-stevens-you-are-the-blood.mp3]

Del og kommentér

Ingen kommentarer endnu.
Vil du være den første?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *