Avaunt Ju

avaunt-ju

Genre er ikke et begreb, der findes i Avaunt Ju‘s ordforråd. Kvarteten fra Silkeborg karakteriserer sig på myspace kun under mærkatet “alternative” – og det er nok også det mest rammende. Hvad andet kan man kalde musik, der kombinerer legetøjsklaver, strygere, bongotrommer, salme-inspirerede melodikonstruktioner og en kærlighed til gamle, funky keyboard-temaer?
Det lyder diffust, og det er det sådan set også. Hvis nogle paralleller skal trækkes, kan Avaunt Ju’s idérigdom sammenlignes med den The Broken Beats præsenterede på debuten “In The Ruin For The Perfect”, og ligesom hos The Broken Beats, kunne man på nogle af Avaunt Ju’s numre ønske sig lidt mere retning. For nogle gange ender de mange, gode ideer med at flyve så meget rundt, at udtrykket bliver roddet og usammenhængende. Men oftest ender det godt – som f.eks. på nummeret “Doors”, der med et remix kunne blive et klub-hit i kaliber med dem Spleen United og Veto de seneste år har leveret grundstenene til. Men det at høre Avaunt Ju minder til tider lidt for meget om en overpyntet lagkage eller et for stort legeland, som en bruger udtrykker det på bandets bandbase-profil. En mindre dosis er et fantastisk og eventyrligt frirum – men mæthedsgrænsen indtræffer også, og det massive sansebombardement bliver enten for meget af det gode eller næsten udmattende.

Men det er de færreste unge post-gymnasiebands, der mestrer evnen at lave noget originalt – og det gør Avaunt Ju til fulde. Mit håb er, at Avaunt Ju, der allerede har to album på bagen, vokser sig lidt mere fokuserede, nu hvor tingene for alvor er begyndt at rykke for dem, især efter de er blevet en del af InkInk-familien.

Bedøm selv Avaunt Ju’s potientiale. Lyt til “Signs” og “Imbecile” fra det for nyligt udkomne album “The Protender” og download de to eksklusive b-sider “Polychrome” og  “Colorman”.

Avaunt Ju – Signs
[audio:http://regnsky.dk/wp/wp-content/uploads/2009/03/13-signs.mp3]

Avaunt Ju – Imbecile
[audio:http://regnsky.dk/wp/wp-content/uploads/2009/03/4-imbecile.mp3]

Avaunt Ju – Polychrome
[audio:http://regnsky.dk/wp/wp-content/uploads/2009/03/11_polychrome_ver1.mp3]

Avaunt JuColorman
[audio:http://regnsky.dk/wp/wp-content/uploads/2009/03/7_colorman_ver_skal_det_her_nummer_droppes_spoergsme5lstegn.mp3]

Del og kommentér

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Har du også lyst til at sige noget?